Militarii tineri, grija guvernanţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calitatea vieţii militarilor aflaţi la începutul carierei a fost unul dintre principalele subiecte puse pe tapet, ieri, la bilanţul Ministerului Apărării pe anul 2006. Preşedintele Traian

Calitatea vieţii militarilor aflaţi la începutul carierei a fost unul dintre principalele subiecte puse pe tapet, ieri, la bilanţul Ministerului Apărării pe anul 2006. Preşedintele Traian Băsescu, premierul Călin Popescu-Tăriceanu şi ministrul apărării, Sorin Frunzăverde, au adus vorba, rând pe rând, despre îmbunătăţirea standardului de viaţă al personalului tânăr din Armata Română. "Ne preocupă în mod special deficitul de locuinţe. Am deschis deja un şantier în Bucureşti, în baza unui parteneriat public-privat, şi avem locuinţe în construcţie în principalele garnizoane din ţară", a afirmat ministrul Frunzăverde. De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a subliniat necesitatea ca militarii cu grade inferioare să fie bine motivaţi material: "Trebuie să găsim variante şi pentru ofiţeri şi subofiţeri, pentru că ei sunt cei care stau zi de zi la contact cu trupa". Cât despre Călin Popescu-Tăriceanu, acesta a vorbit despre eforturile făcute de instituţia pe care o conduce: "Guvernul a ridicat cuantumul ajutorului de chirie pentru soldaţi, implicând fonduri cu 15 la sută mai mari faţă de anul trecut".

Problema muniţiilor expirate

În plus, prim-ministrul a ţinut să avertizeze Ministerul Apărării în legătură cu muniţiile expirate, de care MApN nu a scăpat încă. În replică, Sorin Frunzăverde a asigurat că delaborarea celor 1.500 de vagoane de muniţie cu termenul expirat se va realiza în următorii 6 ani. Traian Băsescu a plusat cu o solicitare: "Vă cer să acceleraţi procesul de modernizare a Armatei în 2007, pentru că anul acesta sunt bani destui". În timpul bilanţului, ministrul apărării anunţase un buget de 7,64 miliarde de lei pe anul acesta, după ce MApN a dispus de 6,25 miliarde de lei în 2006.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite