Militarii români, schimb de concedii cu aliaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata pune la bătaie hotelurile din Cap Aurora, Sibiu, Braşov, Sinaia şi Predeal Militarii români îşi vor putea petrece concediile de odihnă în Italia, Germania, Franţa sau

Armata pune la bătaie hotelurile din Cap Aurora, Sibiu, Braşov, Sinaia şi Predeal

Militarii români îşi vor putea petrece concediile de odihnă în Italia, Germania, Franţa sau Portugalia. Costurile unor astfel de sejururi vor fi asigurate de personalul militar din ţara aleasă pentru vacanţă. Pe baza reciprocităţii, soldaţii noştri vor plăti concediile efectuate de colegii lor străini în România.

Totul se va întâmpla în cadrul Comitetului de Legătură Internaţională al Organismelor Militare Sociale, întrunit, ieri, la Cercul Militar Naţional. Programul gândit de CLIMS le permite şi angajaţilor civili din cadrul Ministerului Apărării să opteze pentru petrecerea vacanţei, contra cost, într-una din cele 11 ţări afiliate. Se pot organiza deplasări individuale sau în grupuri mici. De asemenea, Comitetul de Legătură Internaţională organizează tabere internaţionale de tineret pentru copiii militarilor.

Hoteluri de patru stele pentru militarii străini

Pentru România, membru al CLIMS din 2005, vizita militarilor străini înseamnă o nouă ocazie de a-şi promova "brandul de ţară". "Imediat după aderarea la CLIMS, am fost primiţi cu reticenţă. Însă am reuşit să venim cu o ofertă atrăgătoare: Cap Aurora, Sibiu, Braşov, Sinaia şi Predeal. La Sibiu şi Braşov am modernizat facilităţile până la trei-patru stele. Toate locurile de cazare aparţin Ministerului Apărării", a spus şeful Comandamentului Logistic Întrunit, generalul-maior Cătălin Zisu. El a adăugat că oferta turistică "va pendula în jurul proiectului Sibiu, Capitală Europeană a anului 2007". Generalul Zisu a mai menţionat că Ministerul Apărării va construi o bază balneară complexă la Eforie Sud. "Putem primi între 40 şi 100 de militari străini deodată. Le-am pregătit şi ghizi", a specificat generalul Cătălin Zisu.

Portughezii vin la vară

Reprezentanţii statelor CLIMS au fost ademeniţi, ieri, la Cercul Militar, şi cu imagini ale mânăstirilor din nordul Moldovei, care se derulau pe un ecran postat în apropierea mesei de conferinţă. Generalul Zisu a dezvăluit că MApN îi va ajuta pe turiştii-militari veniţi în ţara noastră să viziteze şi alte zone decât cele puse deja la dispoziţie. Preşedintele CLIMS, portughezul Rui Fidalqo Ferreira, a anunţat că un prim grup de militari lusitani va sosi în România la vară, în cadrul programului de reciprocitate. Din CLIMS fac parte Belgia, Bulgaria, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Cehia, Spania, Ungaria şi România.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite