Militarii români, chemaţi în lupta cu talibanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

la nivel diplomatic să se implice cu trupe în operaţiunile de luptă din Afganistan. El a replicat că soldaţii români îndeplinesc peste hotare un mandat de asigurare a păcii, care implică

la nivel diplomatic să se implice cu trupe în operaţiunile de luptă din Afganistan. El a replicat că soldaţii români îndeplinesc peste hotare un mandat de asigurare a păcii, care implică numai acţiuni de pază şi escortă. "Hotărârea schimbării mandatului poate să fie luată numai în parlament", a conchis Atanasiu.

Trupele din Afganistan, suplimentate
Preşedintele Traian Băsescu a cerut oficial acordul parlamentului pentru suplimentarea trupelor din Afganistan, concomitent cu retragerea unor militari din Irak. În documentul primit de parlamentari, preşedintele spune că a aprobat propunerile premierului de modificare a participării României în teatrele de operaţiuni. Din Irak ar urma să se repatrieze o companie de poliţie militară şi un detaşament de geniu. Forţa de Securitate din Afganistan, aflată sub comanda NATO, a lansat, luna aceasta, o amplă ofensivă împotriva talibanilor din regiunea Kandahar. Rezistenţa acestora este însă mai puternică decât se prevedea, comandantul forţelor NATO, James Jones, solicitând încă circa 2.500 de soldaţi. Statele ale căror militari participă deja la lupte - Marea Britanie, Ungaria, Turcia, Olanda şi Danemarca - au refuzat să trimită noi trupe.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite