Militarii români din Irak, atacaţi cu rachete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baza militară de la Talil, din Irak, unde se află 402 soldaţi români, a fost atacată, duminică seara, cu 12 rachete. Militarii batalionului 495 infanterie nu au fost însă răniţi, şi

Baza militară de la Talil, din Irak, unde se află 402 soldaţi români, a fost atacată, duminică seara, cu 12 rachete. Militarii batalionului 495 infanterie nu au fost însă răniţi, şi nici colegii lor din coaliţie, chiar dacă şapte proiectile au căzut în interiorul campusului. "Atacul a avut loc în jurul orei 18:45, ora României, asupra întregii baze. Militarii noştri sunt sănătoşi şi nu s-au înregistrat pagube materiale", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Cristina Dumitrescu. Din cele şapte rachete care au aterizat în interiorul campusului, două au căzut în apropierea sălii de mese. Batalionul 495 a fost dislocat, în luna ianuarie, pe aeroportul din Talil. Atacul de duminică a fost al doilea suferit de soldaţii români în mai puţin de două luni. Pe 27 decembire, anul trecut, insurgenţii au lansat rachete katiuşa asupra taberei irakiane "Camp Dracula", în care se află batalionul "Dragonii Transilvani".

Nici atunci nu s-au înregistrat victime sau daune materiale, proiectilele căzând în afara zidurilor bazei. România are detaşaţi în Irak 860 de soldaţi. Aceştia participă în principal la misiuni de pază, escortă, protecţie şi patrulare, implicându-se şi în supravegherea drumurilor, conductelor de petrol şi a reţelelor electrice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite