Militarii cer diurnele pentru Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câţiva militari din batalionul de vânători de munte de la Câmpulung Muscel au protestat faţă de faptulul că nu au primit diurnele pentru Afganistan. Militarii acestei unităţi vor pleca

Câţiva militari din batalionul de vânători de munte de la Câmpulung Muscel au protestat faţă de faptulul că nu au primit diurnele pentru Afganistan. Militarii acestei unităţi vor pleca luna viitoare să-i înlocuiască în Afganistan pe camarazii lor din batalionul de la Galaţi.

Misiunea externă durează şase luni. Prin tradiţie, militarii care pleacă în zone de conflict primesc diurna pentru prima lună de misiune înainte de plecare, astfel că ei au posibilitatea să lase aceşti bani familiilor.

În Afganistan şi Irak, ofiţerii au 80 de dolari pe zi, iar ceilalţi militari - 70 de dolari pe zi. Militarii de la Câmpulung, care vor pleca în iulie, voiau deja diurnele pentru prima lună de misiune, dar au aflat că trebuie să mai aştepte.

Reprezentanţii oficiali ai Ministerului Apărării ne-au asigurat că Armata are bani pentru militari, dar aceşti bani le vor fi viraţi în cont doar cu trei zile înainte de plecarea în Afganistan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite