42.000 de euro, preţul de strigare pentru două camere în Militari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spre comparaţie, preţul mediu din câteva oraşe mari din ţară nu coboară sub 47.000 de euro. Oferte apropiate de nivelul din cartierul bucureştean mai pot fi găsite în zonele Tractorul, Bartolomeu şi Florilor din Braşov

La nivelul întregii Capitale, , preţul mediu de strigare pentru un apartament cu două camere situat în blocurile construite înainte de 1989 a scăzut, în luna octombrie cu 2%, de la 70.414 de euro până la 69.284 de euro. În cartiere precum Drumul Taberei sau Militari, preţurile de strigare ale apartamentelor cu două camere încep de la 42.000-43.000 euro, ofertele fiind garantate de agenţiile imobiliare, potrivit portalului imobiliare.ro.

974 de euro pe metru pătrat la Braşov

Oferte asemănătoare celei din Militari mai există şi la Braşov, oraş în care-şi continuă evoluţia descendentă înregistrată pe tot parcursul anului, înregistrând noi limite minime. Astfel, în luna octombrie, preţul mediu de strigare pentru un apartament vechi cu două camere, cu o suprafaţă de 52 de metri pătraţi, a scăzut cu 3%, de la 52.387 euro până la 50.679 euro. Preţul mediu pe metru pătrat, 974,5 euro, reprezintă cea mai scăzută valoare înregistrată în ultimele douăsprezece luni. Pe piaţa braşoveană există însă numeroase oferte care coboară considerabil sub acest preţ şi ajung la nivelul de 41.000 – 43.000 de euro. Aceste locuinţe sunt situate în zone precum Tractorul, Bartolomeu sau Florilor.

Iaşi – cel mai accesibil mare oraş din România

Capitala Moldovei rămâne cel mai ieftin mare oraş din România la nivel de preţ mediu solicitat. Astfel, la sfârşitul intervalului analizat, preţul mediu cerut pentru un apartament vechi cu două camere şi o suprafaţă de 52 de metri pătraţi era de 46.680 euro. Apartamentele cu două camere cele mai ieftine din Iaşi se află in zonele Podul de Piatră şi Podul Roş.
La polul opus se află Constanţa şi Cluj-Napoca. În oraşul de pe malul mării preţurile au scăzut cu 5% în doar 30 de zile, potrivit analizei imobiliare.ro. Cu toate acestea, preţul mediu de apartament vechi nu a scăzut încă sub 1.000 de euro pe metru pătrat. Astfel, la sfârşitul lunii octombrie, preţul mediu de strigare pentru această categorie imobiliară a coborât până la aproximativ 54.000 de euro. Tomis I şi Tomis II rămân zonele cu cele mai ieftine apartamente din Constanţa.
După creşterea înregistrată în ultimele luni pe piaţa rezidenţială clujeană, când preţul mediu de strigare pentru un apartament vechi cu două camere a ajuns până la 58.768 euro, luna octombrie a adus o uşoară scădere. Astfel, la preţul mediu cerut pentru un apartament vechi cu două camere a ajuns la 58.446 de euro. Zonele Mărăşti şi Grigorescu sunt cele mai atractive din punct de vedere al preţurilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite