Militar român ucis în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un militar român a fost ucis şi alţi patru au fost răniţi, ieri, în Afganistan, după ce transportorul blindat în care se aflau a călcat peste o mină artizanală. Militarii, care

Un militar român a fost ucis şi alţi patru au fost răniţi, ieri, în Afganistan, după ce transportorul blindat în care se aflau a călcat peste o mină artizanală.

Militarii, care făceau parte din Batalionul 30 Vânători de Munte ,,Dragoslavele", dislocat în Afganistan la mijlocul lunii iulie, se aflau într-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat - Kabul).

La aproximativ 20 de kilometri de Qalat, al treilea transportor din coloana de patru TAB-uri a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma deflagraţiei, sergentul major Dragoş Traian Alexandrescu (foto), 32 ani, a fost ucis. Trei ocupanţi ai transportorului au suferit contuzii şi arsuri. Un al patrulea militar a fost diagnosticat cu fractură cranio-cerebrală.

Răniţii au fost transportaţi, mai întâi, la spitalul din baza Lagman, apoi la cel din Kandahar, unde au primit îngrijiri medicale.

Sergentul major Dragoş Traian Alexandrescu este cel de-al optulea militar român care îşi pierde viaţa în Afganistan de la începutul participării României la operaţiunile din această ţară, în anul 2002.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite