Milionari olandezi, voluntari în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

17 membri ai clubului Rotary muncesc de o săptămână pe un şantier al organizaţiei Habitat pentru Umanitate, în Argeş, la ridicarea unor locuinţe pentru săraci Milionarii olandezi au

17 membri ai clubului Rotary muncesc de o săptămână pe un şantier al organizaţiei Habitat pentru Umanitate, în Argeş, la ridicarea unor locuinţe pentru săraci

Milionarii olandezi au luat locul copiilor bogaţi din toată lumea, care şi-au petrecut vacanţa de Paşte, lucrând voluntar la construirea unor locuinţe pentru săraci pe un şantier al organizaţiei Habitat pentru Umanitate, din localitatea argeşeană Oarja. Olandezii au sosit în România acum o săptămână.

Printre voluntarii din Argeş, se numără directorul de vânzări pentru întreaga Europă al unei mari firme americane, unul dintre membrii familiei Philips, cea care a înfiinţat celebra firmă cu acelaşi nume, directorul financiar al unui aeroport, doi brokeri, sau urmaşa pictorului Johannes Vermeer. În total, 17 olandezi care au renunţat la o excursie exotică şi relaxantă pentru a munci voluntar în România.

Directorul de vânzări pentru Europa al companiei americane Flexcon, Jan Gerrit, prezent pe şantier, ne-a mărturisit că pentru el a fost destul de interesant să se transforme din şeful care trasează ordine sutelor de subordonaţi, într-un simplu zilier care trebuie să care lemne, fiare şi alte materiale de construcţii. "Am încercat să fac ceva folositor pentru alţii, pentru că banii se cheltuiesc foarte uşor. Dar atâta timp cât ajuţi pe cineva, îţi dă acel sentiment de împlinire şi că ai făcut ceea ce trebuie", ne-a spus Gerrit.

Ziarista Tineke Vermeer, urmaşă a cunoscutului pictor Johannes Vermeer, munceşte şi ea voluntar pe şantier, alături de soţul ei. Tineke ne-a declarat că a optat pentru România şi din curiozitatea de a vedea cum arată o ţară proaspăt aderată la Uniunea Europeană.

"Lucrăm cu plăcere, pentru că ne-am ataşat de oameni"

"Am mai făcut voluntariat şi în alte colţuri ale lumii, dar România ni s-a părut interesantă pentru că a intrat de puţin timp în Uniunea Europeană şi eram curioşi să aflăm cât mai multe lucruri despre ea. Deşi nu am făcut niciodată aşa ceva, muncim cu plăcere, pentru că ne-am ataşat de oamenii de aici şi credem că merită tot efortul", ne-a mărturisit jurnalista. După numai o săptămână de când este în România, aceasta susţine că şi-a schimbat impresia despre ţara noastră, impresie formată doar citind presa străină. "Sincer, ne aşteptam la un popor mai puţin civilizat, dar am găsit cu totul altceva. Chiar dacă nivelul de sărăcie este încă ridicat, România se află pe drumul cel bun", a mai spus aceasta. Cel mai vârstnic dintre zilierii milionari, Tony Philips, are nu mai puţin de 75 de ani. Indiferent de vârstă, însă, toţi muncesc cot la cot pentru ridicarea locuinţelor săracilor. Directorul Habitat pentru Umanitate Argeş şi coordonatorul proiectului, Cristian Alexe, s-a declarat impresionat de cheful de muncă al olandezilor şi de determinarea acestora. "Sunt mai buni decât orice muncitor român de pe şantier. Prind foarte repede şi muncesc în credinţă, ceea ce nu prea se poate spune şi despre ai noştri. Deşi sunt oameni care au în spate afaceri de milioane de euro, nu comentează atunci când le atragi atenţia că n-au făcut ceva bine. O iau de la capăt şi fac până când le iese. Pe deasupra, fiecare a venit cu donaţii serioase pentru achiziţionarea de materiale de construcţii. Din câte am observat, se simt foarte bine în România şi au promis că se vor mai întoarce aici, dacă nu ca voluntari într-un proiect, atunci într-o excursie prelungită", ne-a declarat Alexe.

Sunt mai buni decât orice muncitor român de pe şantier. Prind foarte repede şi muncesc în credinţă
Cristian Alexe,
Directorul Habitat pentru Umanitate Argeş

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite