Milionar în Japonia, corist pe scena orădeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Takashi Kimoto a venit în România pentru a cânta cu formaţia Osaka Consort. Japonezul este cerce-tător şi proprietarul uneia dintre cele mai importante firme din lume care produce aparatură de monitorizare a poluării.

Takashi Kimoto a venit în România să cânte pe scena Filarmonicii din Oradea, împreună cu corul Osaka Consort. S-a recomandat aici doar în calitate de corist, însă este în primul rând cercetător, expert ONU în acidifierea oceanelor şi om de afaceri. 

Primele contacte cu cercetarea le-a avut datorită tatălui său. „Înainte de război, tata a fost cercetător fizician şi a fost în echipa japoneză care a inventat bomba atomică. După război şi-a reorientat abilităţile ştiinţifice într-o altă direcţie”, povesteşte japonezul, care este foarte discret în ceea ce priveşte averea sa.

Specialist ONU

Takashi este proprietarul Kimoto Electric Co. Ltd, una dintre cele mai importante companii din lume care produce aparatură pentru monitorizarea poluării aerului şi apei. Conform site-ului firmei, Takashi Kimoto a devenit preşedintele Kimoto Electric Co. Ltd în anul 2000.

Firma are un capital social de jumătate de milion de euro şi circa 100 de angajaţi care muncesc în principal în cercetare. Takashi susţine că tatăl său a avut o contribuţie foarte importantă în inventarea tuburilor de neon, lucru care l-a făcut bogat.

Cu această bază din familie, suprapusă pe mişcarea ecologistă din anii ‘70 din Japonia, perioada tinereţii lui, Takashi Kimoto a ales să studieze chimia la Universitatea din Osaka, iar apoi s-a specializat în acidifierea oceanelor, fiind azi unul dintre cei mai reputaţi cercetători în domeniu, membru în Comitetul Ştiinţific de Cercetare a acidifierii oceanelor patronat de ONU.

Zecile de studii realizate la universitatea din Osaka, dar şi împreună cu echipe din alte ţări i-au adus recunoaştere naţională şi internaţională şi premii pentru cercetare. Este invitat să conferenţieze la universităţi prestigioase din întreaga lume.

Cercetarea se combină foarte bine cu afacerile, firma sa, Kimoto Electric Co., Ltd devenind una dintre cele mai importante companii de monitorizare a poluării aerului, solului şi apei din lume. Conştientizarea poluării de către guverne şi lupta demarate de acestea împotriva poluării este benefică atât firmei lui, cât şi celorlalte implicate în acest domeniu.

„De exemplu, combaterea poluării Dunării va face foarte bine afacerii mele, atunci când guvernele ţărilor străbătute de fluviu vor conştientiza această problemă gravă”, este de părere japonezul. El crede că dezvoltarea economică a Europei de Est este cu două tăişuri, aduce prosperitate, dar şi poluare.

Deşi este multimilionar, nu i se pare umilitor să cânte alături de ceilalţi corişti, care provin din alte clase sociale. „Nu mi se pare necesar să fiu mândru. Sunt mândru de realizările mele, de familia mea, de prietenii mei. E suficient”, consideră Takashi Kimoto.

Cercetare, afaceri şi puţină muzică

Takashi Kimoto (foto) iubeşte frumosul la fel ca orice japonez, pentru el fiind aproape sacru. Muzica are un atu, pentru el. I se pare cea mai apropiată de cercetare şi consideră că cele două pot contribui la fericirea oamenilor. În 1999, împreună cu dirijorul Ken Tomioka a înfiinţat corul Osaka Consort, la care este vicepreşedinte şi manager. Cântă cu plăcere alături de ceilalţi corişti.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite