Milioane de euro, aruncaţi pe gazon „de iarnă” în Capitală- Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Milioane de euro, aruncaţi pe gazon „de iarnă” în Capitală- Revista presei interne
Milioane de euro, aruncaţi pe gazon „de iarnă” în Capitală- Revista presei interne

Presa internă de azi scrie despre primăria sectorului 1 care aruncă milioane de euro pe gazonul "de iarnă", fabrica de jucării care costă 30.000 - 50.000 euro bucata sau despre România care ocupă locul 3 în clasamentul celor mai sărace ţări din UE. Printre alte subiecte, bărbatul care a jucat la cazinou pe banii băncii a fost trimis în judecată, iar un tânăr de 23 de ani a învins virusul HIV.



Milioane de euro, aruncaţi pe gazon „de iarnă” în Capitală

. Cu girul edilului sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, angajaţii primăriei plantează, de câteva zile, gazon şi flori pe marginea principalelor artere din zonele Băneasa - Caşin - Piaţa Presei Libere. Asta pentru a nu se ofili în curtea Administraţiei Domeniului Public ce a mai rămas din iarba şi plantele ornamentale  achiziţionate anul acesta cu peste 65 de milioane de euro, scrie Evenimentul Zilei.

Fabrica de jucării care costă 30.000 - 50.000 euro bucata
. O dioramă complexă e realizată de şase oameni în 3-8 luni, uneori şi un an. În ciuda crizei, pasionaţii au crescut vânzarea de diorame şi trenuleţe cu 30% în 2009. Pentru 30.000 euro, Mihai Crăciun îţi face o jucărică cum n-ai mai pomenit: o machetă la scară, de 4 mp, cu căi fera­te, macazuri, semafoare, trenuri func­­ţionale, mocăniţă, teleferic, cu munţi, lacuri, sate şi biserici, pârtie cu schiori, viaducte şi maşini care circulă regulamentar pe şosea, scrie Gândul.

România, locul 3 în UE: Copiii, afectaţi de sărăcie
. Rata ridicată a şomajului, remuneraţia insuficientă, pensiile mici şi locuinţele prea scumpe sunt probleme sociale grave în ţările Uniunii Europene, ai cărei cetăţeni declară război sărăciei. România este pe locul al treilea, printre cele mai sărace ţări UE, iar trei din zece copii cu vârsta de până în 15 ani sunt afectaţi în acest an de criza economică, scrie Jurnalul Naţional.

Jucător la cazinou pe banii băncii.
După un an şi nouă luni de anchetă, procurorii l-au trimis în judecată pe Cătălin Robert Pascu, şeful agenţiei Bancpost din Bucureşti care a pierdut la cazinouri aproape 120.000 de euro, bani furaţi din sucursala băncii. Cazul a făcut mare vâlvă acum aproape doi ani, pentru că, dat în vileag, tânărul a încercat să se sinucidă, aruncându-se de la etaj. A supravieţuit. Pe parcursul anchetei, Cătălin Robert Pascu a mai avut câteva tentative de suicid şi în spital, scrie Cotidianul.

A luptat 23 de ani cu virusul HIV. Şi a învins. Băcăuanul Tudor E., 23 de ani, a fost infectat la naştere, în spital, cu virusul HIV. Medicii care l-au diagnosticat i-au dat şanse minime de supravieţuire. Nu e vindecat complet, dar nici nu a lăsat boala să-i conducă viaţa. Optimist incurabil, Tudor a absolvit Ştiinţele Economice, face un master în domeniu şi conduce o firmă. Are o iubită şi planuri de căsătorie, scrie Evenimentul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite