Miliarde pentru "peticirea de primăvară"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe străzi din Petroşani arată ca după război, chiar dacă primarul Tiberiu Ritzi a cheltuit numai anul trecut 16 miliarde de lei vechi pentru asfaltări Majoritatea drumurilor

Mai multe străzi din Petroşani arată ca după război, chiar dacă primarul Tiberiu Ritzi a cheltuit numai anul trecut 16 miliarde de lei vechi pentru asfaltări

Majoritatea drumurilor secundare, intens circulate, din municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara, sunt adevărate capcane pentru şoferii care contribuie cu bani buni la bugetul local, din cauză că primăria a decopertat stratul de asfalt pe mici porţiuni, dar nu a mai astupat craterele.

În zona Dimitrov, un cartier locuit în principal de persoane cu notorietate, după o operaţiunea de decopertare, la scurt timp gropile au fost asfaltate.

În schimb, în zona Pieţei Centrale şi pe strada Lunca, două artere secundare puţin vizibile pentru electori, dar intens circulate, de aproape două săptămâni de când s-a apucat de asfaltare, edilul n-a reuşit să acopere măcar o groapă. Tiberiu Iacob Ritzi a motivat că n-a putut asfalta din cauza vremii ploioase şi că a fost obligat să sape tranşeele pe străzile menţionate deoarece utilajul de decopertat asfaltul a fost închiriat cu ora.

Promisiuni electorale

Cei mai afectaţi sunt şoferii care au ajuns la capătul răbdării. Un taximetrist extrem de supărat că-şi strică maşina în tranşeele săpate din ordinul primarului Ritzi, ne-a declarat ieri că: "Au scos jaloanele din poligonul şcolii de şoferi şi le-au pus, pentru noi, în drum.

Asta se întâmplă cu banii noştri". Un alt şofer care abia şi-a achiziţionat o maşină din străinătate spune că din cauza gropilor de pe strada Lunca, deja şi-a făcut direcţia praf. În ciuda insistenţelor noastre, atât primarul, cât şi viceprimarul din Petroşani n-au putut fi contactaţi ieri, pentru a avansa un termen estimativ pentru finalizarea "peticirii de primăvară".

În schimb, din promisiunile şi realizările primarului Tiberiu Iacob Ritzi, în campania trecută, observăm că în localitatea pe care o conduce de patru ani de zile ca viceprimar şi primar, în 2006 s-au cheltuit pentru asfaltări nu mai puţin de 14 miliarde de lei vechi, iar în 2007, conform fluturaşilor de campanie împărţiţi cu generozitate electoratului, acelaşi edil promitea alte 16 miliarde de lei vechi tot pentru asfaltări, iar rezultatele se văd cu ochiul liber în 2008.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite