Milano – încă două incendii în taberele de ţigani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două tabere de rromi situate la periferia de sud a oraşului Milano au fost devastate de incendii, informează cotidianul italian "Il Messaggero". Una dintre aşezările clandestine ale rromilor

Două tabere de rromi situate la periferia de sud a oraşului Milano au fost devastate de incendii, informează cotidianul italian "Il Messaggero".

Una dintre aşezările clandestine ale rromilor era situată în parcul Ticinello. Incendiul s-a declanşat ieri seară, dar nu a existat nicio victimă, datorită intervenţiei celor cinci echipe de pompierii şi a forţele de ordine.

O alta tabără de imigranţi ilegali ridicată într-un fost depozit feroviar de lângă Milano a ars ieri. În barăcile care au fost devastate trăiau circa 50 de persoane.

Încă nu se cunosc cauzele incendiilor, însă anchetatorii italieni susţin că este exclusă ipoteza unui nou episod rasist şi că nu au existat victime.

E posibil ca incendiul să fi fost declanşat chiar de imigranţii rromi, fie pentru a da foc gunoiului din apropierea barăcilor, fie pentru a distruge aşezarea înainte de plecarea lor, relatează publicaţia italiană.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite