“Milano: confruntare violentă între studenţi şi forţele de ordine”- Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestele studenţilor şi ale dascălilor din principalele oraşe ale Italiei, reprezintă astăzi un subiect de real interes pentru ziarele din Peninsulă. De asemenea, cotidienele italiene dezbat tema delicată a crizei economice mondiale, precum şi scăderea înregistrată de principalele burse din Europa şi Asia.

Busele asiatice în scădere. Pieţele europene deschid în pierdere”, titrează pe prima pagină cotidianul “Corriere della Sera”. Bursa din Tokyo s-a închis ieri cu un indice negativ de 6,80%, fapt ce a influenţat şi evoluţia burselor europene. În cădere directă se află şi moneda euro, care , la Tokyo, a înregistrat o scădere sub cota de 1,29%,  în raport cu moneda americană.

Obama creşte în sondaje.”, anunţă tot “Corriere della Sera”. Candidatul democrat la Casa Albă, Barack Obama, a  înregistrat o creştere semnificativă în ultimele sondaje, obţinând un avantaj de 10%  faţă de contra-candidatul său, John McCain.  Astfel, Obama a ajuns la scorul de 52% , faţă de cel de 42% al rivalului său republican.

Continuă protestele anti-Gelmini. Milano: confruntare violentă între studenţi şi forţele de ordine”, scrie “La Stampa”. În Italia continuă seria protestelor studenţilor şi profesorilor  împotriva măsurilor adoptate de ministrul Învăţământului, Mariastella Gelmini. La Milano, ieri, aproape o mie de manifestanţi au pătruns în  incinta Gării Cadorna şi au încercat să blocheze plecarea trenurilor, dar au fost opriţi la timp de către carabinieri.

Disputa privind clima. Sarkozy ridică tonul împotriva Italiei”, anunţă cotidianul “La Repubblica”. Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, în acelaşi timp şi preşedinte al Uniunii Europene, a afirmat că  “renunţarea la pachetul de legi privind clima şi energia, propus de către UE, ar fi o atitudine iresponsabilă şi dramatică”. Sarkozy s-a referit, în special, la poziţia adoptată de către Italia, care doreşte modificarea pachetului de legi UE privitoare la climă şi energie.

În regiunea Lombardia, într-un an, 154.000 de accidente de muncă”, scrie cotidianul “Il Giorno”. În regiunea Lombardia, în anul 2007 s-au înregistrat 154.000 de accidente de muncă, dintre care 209 au fost mortale, fapt ce situează regiunea lombardă pe un trist loc întâi, în clasamentul la nivel naţional, cu cel mai mare număr de accidente de muncă din Peninsulă.

Superenalotto: niciun 6. Jackpot-ul zboară la 100 milioane euro”, relatează “Il Messagero”. Nici la această extragere a Superenalotto nu s-a realizat combinaţia câştigătoare de şase cifre. Nu a fost ghicită nici măcar combinaţia de cinci cifre. Prin urmare, jackpotul concursului de joi va atinge fabuloasa sumă de 100 de milioane de euro. Ultima dată când a fost ghicită combinaţia de şase cifre, a fost pe data de 26 aprilie a acestui an, când la Torino au fost câştigate 40,6 milioane de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite