Mii de vârstnici au popriri pe pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de vârstnici din judeţele Sălaj, Cluj şi Alba au popriri pe pensii deoarece tot mai mulţi nu îşi pot plăti datoriile la bănci şi impozitele restante.

„Am fost nevoiţi să punem popriri în cazul a 404 pensionari, care au înregistrat restanţe la ratele pe care le aveau către bănci sau la plata impozitelor către primăriile de care aparţin”, a spus directorul adjunct al Casei Judeţene de Pensii Sălaj, Florin But. El a declarat că numărul de popriri este în creştere şi că fenomenul poate fi explicat ca un efect al crizei din economie, condiţiile de trai ale pensionarilor fiind mult mai dificile acum decât anul trecut.

La Cluj, aproximativ şase sute de pensionari au pensiile poprite din cauza unor datorii la întreţinere şi pentru neplata impozitelor şi taxelor locale, o treime dintre aceştia având sume reţinute pentru neachitarea unor credite bancare. Directorul Casei de Pensii Cluj, Vasile Dolean, a declarat, joi, că poprirea pe pensii ajunge, potrivit legii, la maxim o treime din pensie.

Probleme şi la alba

În judeţul Alba, aproximativ 370 de persoane au pensiile poprite. Directorul Casei Judeţene de Pensii Alba, Daniel Suciu, a declarat că instituţia pe care o conduce a fost nevoită să pună poprire pe pensiile a aproximativ 370 de pensionari din judeţ în urma unor solicitări primite de la bănci, case de ajutor reciproc, consilii locale sau diverse cooperative de credit. Pe de altă parte, în judeţul Bistriţa-Năsăud numărul pensionarilor care au pensiile poprite a scăzut.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite