Mii de liceeni s-au imbulzit sa-si aleaga o cariera la Universitatea din Bucuresti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-au scos la bataie 4.700 de locuri fara taxa Sunt in stadiul de informare. Nu m-am hotarat ce sa aleg intre Litere, Teologie si Limbi moderne", spune Anca, eleva in clasa a XII-a la Liceul "G.

S-au scos la bataie 4.700 de locuri fara taxa Sunt in stadiul de informare. Nu m-am hotarat ce sa aleg intre Litere, Teologie si Limbi moderne", spune Anca, eleva in clasa a XII-a la Liceul "G. Moisil". Ea era printre miile de liceeni care s-au imbulzit, ieri, la Targul de Oferta Educationala al Universitatii din Bucuresti, organizat in holul Facultatii de Drept. "As vrea sa fac Asistenta Sociala pentru ca imi place sa lucrez cu copiii", spune Ana-Maria de la Liceul "Lovinescu". "Sunt o gramada de facultati cu oferte care mai de care mai tentante. As vreau sa dau la Drept, dar sa vedem", zice Luiza de la Colegiul "Gh. Lazar". Intre facultati s-a dat o adevarata batalie pentru atragerea de viitori studenti. Profesorii si studentii de la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii se dadeau pe role si imparteau fluturasi, la standul Facultatii de Filosofie se faceau "teste supreme de aptitudini filosofice", Facultatea de Sociologie a organizat o tombola cu premii de 1 milion de lei, adica taxa de inscriere la admitere. Facultatile Universitatii din Bucuresti au scos la bataie, pentru admiterea din acest an, 4.700 de locuri la cursuri de zi, fara taxa, si circa 4.000 cu taxa. La toate facultatile, admiterea se va organiza pe domeniul de licenta, urmand ca, dupa parcurgerea a 2-4 semestre, studentul sa-si aleaga specializarea. De exemplu, la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii toti studentii vor avea in primele trei semestre cursuri fundamentale de stiintele comunicarii, iar apoi pot alege intre urmatoarele trei specializari: jurnalism, publicitate si relatii publice. La Facultatea de Fizica, cei care dau admitere in domeniul stiintelor exacte pot alege dupa patru semestre intre urmatoarele specializari: fizica, biofizica, fizica medicala si fizica informatica. "Facultatile organizeaza admiterea fie in iulie, fie in septembrie. Unele facultati vor organiza admitere si in iulie, si in septembrie. Admiterea se va face in urma concursurilor de dosare sau in urma unor probe scrise", a declarat Maria Pruna, secretarul Universitatii din Bucuresti. Liceenii pot vizita Targul de Oferta Educationala pana duminica, 15 mai 2005.

Directorul editorial al ziarului Adevarul - printre elevi, studenti si profesori
Directorul editorial al ziarului Adevarul, Corina Dragotescu, s-a aflat, ieri, printre elevii, studentii si profesorii care au participat la Targul de Oferta Educationala al Universitatii din Bucuresti. La standul Adevarului s-au oprit sute de persoane, care au aflat ca suntem si vom ramane "un ziar serios, un ziar dinamic, un ziar echidistant, un ziar cu multa informatie si cu articole de opinie". Vizitatorii standului nostru au primit ziare, au discutat cu jurnalistii de la Adevarul, si-au exprimat puncte de vedere: "Sunteti cel mai echilibrat ziar de pe piata", "Imi plac paginile de sport", "Aveti pagini de invatamant foarte bune". Un profesor ne-a marturisit ca are toate numerele care au marcat schimbari in viata Adevarului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite