Mii de corişti la olimpiada corală de la Graz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte ansambluri româneşti participă, timp de două săptămâni, la Olimpiada Corală Internaţională de la Graz, Austria. Aproximativ 20 de mii de corişti care compun peste 440 de coruri

Şapte ansambluri româneşti participă, timp de două săptămâni, la Olimpiada Corală Internaţională de la Graz, Austria. Aproximativ 20 de mii de corişti care compun peste 440 de coruri din 93 de ţări s-au aliniat ieri seară la startul festiv, în parada corurilor din centrul oraşului. Drapelurile statelor participante au fost purtate de militari ai armatei austriece.

Potrivit regulamentului, corurile participă azi şi mâine la calificări, iar sâmbătă şi duminică au loc fazele finale, la categoria coruri de copii şi tineret. Săptămâna viitoare vor avea loc competiţiile similare pentru coruri de seniori. În ediţia de la Bremen, Germania, din anul 2004, Corul Junior VIP din Cluj a obţinut în faza finală medalia de argint.

Din România, pe lângă coriştii clujeni, mai participă Corul Carmina Tenera din Bucureşti, dirijor Constantin Popescu, Consonante - Bucuresti, dirijor Lăcrămioara-Ana Pauliuc, Corala Memorial - Timişoara, dirijor Alexandru Creţescu, Sound Choir of Romania - Bucureşti, dirijor Voicu Popescu şi Vlăstarele Orăştiei, dirijor Petru-Androne Eli.

Olimpiada corală internaţională este organizată de Fundaţia germană Interkultur. Ediţia a 5-a a manifestării se desfăşoară sub patronajul lui Heinz Fischer, preşedintele Austriei. Reprezentanţii a 73 de ţări din toată lumea, reuniţi în Ansamblul Jocurilor Corale Mondiale, vor redacta săptămâna viitoare o rezoluţie, pe care o vor adresa UNESCO.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite