Mii de brazi, abandonaţi în pieţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> După ce au ţinut la preţ chiar şi în ziua de Crăciun, vânzătorii îşi cioplesc marfa, sperând să o vândă la florării. Pieţele Capitalei arătau ieri ca după dezastru, după ce

>> După ce au ţinut la preţ chiar şi în ziua de Crăciun, vânzătorii îşi cioplesc marfa, sperând să o vândă la florării.

Pieţele Capitalei arătau ieri ca după dezastru, după ce mai mulţi comercianţi şi-au abandonat brazii. Negustorii s-au încăpăţânat şi au ţinut preţul ridicat, iar oamenii au renunţat la brazii naturali şi s-au îndreptat către cei artificiali. În Piaţa Obor, în Ajunul Crăciunului, rar găseai un brad sub 10 lei.

Vânzătorii de brazi au făcut o alegere proastă atunci când au ţinut de preţul brazilor. Cumpărătorii au dat dovadă de mai multă inteligenţă ca în alţi ani şi nu s-au lăsat păcăliţi de samsarii din pieţe. Rezultatul: mii de brazi autohtoni sau aduşi din import au format stive la intrarea în marile pieţe din Capitală sau în zonele special amenajate pentru acest tip de comerţ.


"Îi dăm la biserică"


Vasile şi Gheorghe Sterea din Piaţa Obor au vrut să se căpătuiască de Crăciun. Au cumpărat câteva mii de brazi, atât de la producătorii autohtoni, cât şi din import, iar după ce a trecut Moş Crăciun au rămas cu 500 de copaci. "Nici acum nu îi arunc şi nici de pomană nu îi dau. Uite, îi tai pe toţi bucată cu bucată şi îi vindem pe la florării să pună crengile la coroane pentru cimitir", ne spune Gheorghe Sterea după ce a rămas cu câteva stive de brazi. Puţinii oameni care au trecut ieri pe lângă Piaţa Obor nu îi compătimeau pe samsari. "Lasă că nu au mers ei în pierdere. Vindeau o crenguţă mai mare cu 10 lei, iar brazii nu îi lăsau sub suta de lei. Şi-au scos ei pârleala", reclamă Marin Cojocaru, pensionar. Negustorii o ţin pe a lor.


"Toţi îi voiau moca. E, uite, nu se poate. Am rămas cu ei şi amu mă descurc eu", adaugă Sterea, în timp ce tăia de zor crenguţe frumoase de pe brazii cu care a rămas după Crăciun.

Bătăi de cap la salubrizare

"Merită să rămână în pierdere că au făcut milioane. Nu se uitau la om. Cereau şi 500 de lei pe un pom. Acum să îi facă araci la roşii şi lemn de foc", spune Lenuţa, măturătoare la Supercom.


Brazii abandonaţi vor fi luaţi de pe domeniul public de administraţiile domeniului public şi de firmele de salubrizare. Edilii nu au stabilit încă dacă cei care şi-au abandonat marfa şi au făcut mizerie vor fi sancţionaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite