Mihnea Năstase a fost azvârlit presei de mătuşa Dana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ore. În jurul orei 16,15, din clădire a ieşit Dana Barb, sora preşedintelui Camerei Deputaţilor, împreună cu Mihnea Năstase. "Măcar copilul să-l lăsaţi în pace", a fost rugămintea Danei

ore. În jurul orei 16,15, din clădire a ieşit Dana Barb, sora preşedintelui Camerei Deputaţilor, împreună cu Mihnea Năstase. "Măcar copilul să-l lăsaţi în pace", a fost rugămintea Danei Barb către jurnaliştii aflaţi la faţa locului. La un moment dat, trei tineri s-au oprit în faţa casei şi au făcut câteva poze, ca şi când ar fi fost vorba despre un obiectiv turistic. Cu câteva minute înainte de ora 17, din imobil a ieşit un bărbat la vreo 50 de ani, care s-a suit într-un BMW şi a demarat în trombă. După câte s-a putut vedea de afară, echipa de anchetatori a avut cel mai mult de lucru în apartamentul avocatei Marieta Anastasescu. Puţin după ora 18,00, Adrian Năstase a venit acasă, în timp ce procurorii continuau percheziţiile. În jurul orei 19, procurorii au părăsit imobilul din Zambaccian şi, ca de obicei, nu au dat nici o explicaţie.

Martor-cheie ameninţat cu moartea
şeful DNA, Daniel Morar, a dezvăluit, ieri, faptul că o persoană audiată marţi în dosarul Zambaccian ar fi fost ameninţată cu moartea, pe ea fiind aruncată motorină de către persoane încă neidentificate. "Au ameninţat în legătură cu declaraţiile date", a subliniat Morar, care nu a dorit să facă public numele persoanei ameninţate. Confom postului TV Antena 3, persoana agresată este o femeie din Bacău, martor-cheie în dosarul Zambaccian. Procurorii încearcă în continuare să-i protejeze identitatea pentru a-şi păstra valoarea de martor.

şeful DNA spune că s-a găsit ce se căuta în imobilul din ZambaccianProcurorul-şef al DNA, Daniel Morar, a confirmat ieri că anchetatorii anticorupţie au făcut percheziţii la apartamentele vecine preşedintelui Camerei Deputaţilor, Adrian Năstase, din strada Zambaccian nr. 16. "ştim exact ce căutăm. şi am şi găsit, în parte. Avem mandate de percheziţie de la judecător şi le vom pune în executare", a declarat Morar, refuzând să dea detalii legate de percheziţie, întrucât datele nu trebuie făcute deocamdată publice. Unul dintre motivele pentru care DNA păstrează tăcerea absolută în acest dosar ar fi, conform lui Daniel Morar, faptul că persoanele acuzate în această cauză s-au plâns în repetate rânduri că le-ar fi afectate drepturile, în momentul în care în presă ajung informaţii privind desfăşurarea anchetei. "Vedeţi că tot timpul fac scandal şi ne dau în judecată pentru că le afectăm drepturile. Nu este aşa. Cel puţin în acest dosar, cu siguranţă, nu a mers nicio informaţie de la noi, că nu avem interesul. În acest dosar se lucrează de patru-cinci luni de zile. De ce nu a ieşit absolut nimic până în momentul în care s-au trimis citaţiile?" , a precizat Morar.

Botoş reclamă legăturile anchetatorilor cu interlopiiProcurorul general al României, Ilie Botoş, a reclamat, ieri, la CSM, că există anchetatori care au legături cu personaje din lumea interlopă sau cu persoane sus-puse, care au interese în investigaţiile derulate de anchetatori. El a adăugat că rezolvarea acestei chestiuni este una dintre priorităţile pe care le are Ministerul Public. "Avem o structură specializată şi toate aceste date vor fi predate în cel mai scurt timp CSM, bineînţeles pe principiul necesităţii de a cunoaşte şi cu respectarea normelor privind informaţiile clasificate. Nu stăm deloc pe roze din acest punct de vedere, trebuie să înţelegem că, dincolo de rezultatele pe care unii dintre colegii noştri le au, există o serie întreagă de probleme şi de neajunsuri pe care va trebui să le depăşim", a precizat Botoş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite