Mihai Trăistariu: Uneori, mă simt ca o vedetă internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artistul va cânta o parte din piesele cu care i-a cucerit şi pe străini, astăzi, la casele de cultură din Tecuci,n Voluntari şi Zimnicea Atunci când îl asculţi, sufletul ţi se

Artistul va cânta o parte din piesele cu care i-a cucerit şi pe străini, astăzi, la casele de cultură din Tecuci,n Voluntari şi Zimnicea

Atunci când îl asculţi, sufletul ţi se tulbură fără un motiv anume. Uneori a pierdut, alteori a câştigat. Viaţa nu i-a oferit numai momente frumoase, dar Mihai Trăistariu a ştiut să treacă peste obstacole.

Artistul se pregăteşte de lansarea celui de-al zecelea album din cariera sa. Noul material discografic, care va fi lansat în cele 15 ţări cu care solistul are acum contract, conţine 17 melodii în diferite limbi: engleză, spaniolă, italiană, chineză, portugheză, cumbala, română.Primul videoclip va fi la piesa Puerto Rico. Crede că 2006 şi 2007 au fost cei mai prolifici ani din cariera sa.

"N-aş vrea să mai dau detalii despre situaţia mea financiară, pentru că sinceritatea mea a fost înţeleasă greşit. Eurovisionul mi-a schimbat viaţa. M-am chinuit 6 ani la rând să ajung la acest festival, dar acum mă simt împlinit. <> a fost difuzat la radio în 29 de ţări. Şi asta înseamnă destui bani".

Pentru un spectacol în aer liber cere 1.500 de euro... iar pentru unul în încăpere (club, nuntă, restaurant etc.) - 1.200. "Am început să fac o selecţie, dar mai mult după zonă sau bani. Concertele în străinătate le aleg fără nicio ezitare. Deşi sunt cunoscut doar în 15 ţări din Europa, uneori mă simt ca o vedetă internaţională."

Cântăreţul se poate mândri şi cu câteva afaceri prospere. "În Capitală deţin un salon de frumuseţe şi două centre comerciale, care acum sunt în renovare. Cele patru magazine de birotică din Moldova, de care se ocupă unul dintre cei patru fraţi ai mei, merg, de asemenea, foarte bine. În vară, vreau să mai deschid, în Constanţa, o spălătorie auto şi un studio de înregistrări".

Drumul spre victorie

Mihai Trăistariu nu a renunţat la ideea de a-şi răsplăti fanii cu o victorie la Eurovision. Ba mai mult, a existat un moment când se gândea să intre în competiţie împreună cu Luminiţa Anghel. "Eu şi Luminiţa am îmbrăţişat această idee, dar am abandonat-o pe parcurs. Ne-am limitat la un simplu duet. În 2009 aş vrea să încerc singur. Am şi început să mă pregătesc. Mi-e poftă de Eurovision!"

Artistul crede că vom avea succes la Belgrad. "<> e o piesă excelentă, de cu totul altă factură decât am trimis noi în ultimii ani la Eurovision. Eram sigur că vor câştiga Nico şi Vlad Miriţă. <> mi-a plăcut chiar şi mie, am votat-o în cea de-a doua semifinală şi chiar am rămas uimit că a ieşit atunci pe primul loc. Nu prea credeam că e posibil.

În finală, am ales însă cu sufletul. Piesa <> m-a făcut să plâng". Recunoaşte că nu nu ar fi simţit nicio emoţie dacă pe ecran ar fi scris România, dar în concursul de la Belgrad ar fi fost nişte suedezi. "Cred că <> asta după Biondo a apărut mai mult acum... după ce n-au ieşit câştigători. De ce nu i-au votat dacă i-au vrut atât de mult? Ce-ar fi ca anul viitor opt dintre ţările participante să fie reprezentate de suedezi. Ar trebui un pic rectificat regulamentul".

Succes fără Moga

Spre deosebire de ceilalţi artişti autohtoni, Trăistariu crede că poate avea succes şi fără Micul Mozart. "Am apelat la Marius, de-a lungul timpului, dar a avut alte priorităţi. Pe parcurs, mi-am făcut o ambiţie personală din a avea succes şi fără să-mi scrie Moga o piesă.

Hitul <> nu a fost scris de el şi a făcut furori. Marius e un compozitor talentat, dar mai sunt câţiva în ţara care fac o treabă excelentă. Unul dintre ei se numeşte Cornel Donici şi va lucra la studioul pe care am să-l deschid. Cu Moga nu aş risca să intru într-un concurs, pentru că are mulţi duşmani în breaslă şi, după cum s-a văzut la Eurovision, primeşte note de 12, dar şi de... zero. Practic , te lupţi cu morile de vânt. Dacă voi participa la Eurovion, voi colabora cu un compozitor iubit de toată lumea, cum e Andrei Tudor, ori îmi voi compune singur".

Atunci când nu se gândeşte la muzică, culege informaţii pentru un centru de cercetare. "Mă preocupă în ultima vreme fizica, matematica şi chimia. Am luat de la bibliotecă nişte compendii şi încerc să-mi amintesc ce am studiat în liceu şi facultate. Plănuiesc să-mi deschid un centru de cercetare. Mă obsedează deja ideea".

Suflet pereche

Trăieşte o frumoasă poveste de dragoste cu Ioana (foto), dar nu are încă în plan o căsătorie. "Avem o relaţie de un an şi cred că e bine să mai stăm aşa un timp, ca să fim siguri atunci când vom face marele pas... Şi totuşi... de multe ori ne gândim ce nume o să aibă copilul nostru. Dacă va fi băiat, cred că Robert sau Fabian, iar dacă va fi fată... Selena sau Elizabeth", spune cântăreţul.

Eurovisionul mi-a schimbat viaţa. M-am chinuit 6 ani la rând să ajung la acest festival, dar acum mă simt împlinit Mihai Trăistariu

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite