Mihai Tănăsescu a dat declaraţii în dosarul lui Dinu Patriciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al finanţelor, Mihai Tănăsescu, a fost audiat, ieri, două ore, în calitate de martor în dosarul "Rompetrol". Procurorii l-au întrebat în ce condiţii a fost adoptată o

Fostul ministru al finanţelor, Mihai Tănăsescu, a fost audiat, ieri, două ore, în calitate de martor în dosarul "Rompetrol". Procurorii l-au întrebat în ce condiţii a fost adoptată o ordonanţă de guvern prin care datoriile Rompetrol au fost transformate în acţiuni deţinute ulterior de stat la societate. Ordonanţa 118/2003 prevede transformarea în obligaţiuni a restanţelor bugetare ale Rompetrol existente la data de 30 septembrie 2003. Actul normativ a fost emis de guvern în octombrie 2003 şi a stabilit stingerea datoriei istorice la buget a rafinăriei Petromidia, în valoare de 603 milioane de dolari, inclusiv dobânzi şi penalităţi, prin emiterea de obligaţiuni cu maturitate de şapte ani.
Tănăsescu a precizat că această ordonanţă este perfect legală şi a spus că toţi cei care au contrasemnat aceast act vor fi audiaţi la Parchet. Printre aceştia se află şi fostul ministru al industriilor, Dan Ioan Popescu. Astăzi, preşedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, este citat pentru noi audieri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite