Mihai Muşat: A lansat moda îmbrăţişărilor gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Muşat: A lansat moda îmbrăţişărilor gratuite
Mihai Muşat: A lansat moda îmbrăţişărilor gratuite

Tânărul, în vârstă de 29 de ani, oferă alături de o echipă numeroasă, îmbrăţişări gratuite şi zâmbete oamenilor de pe stradă.

Mihail a înfiinţat anul trecut comunitatea Lume Bună, care a funcţionat la început numai în mediul online. Comunitatea promovează ştiri cu impact pozitiv. „Mi-am dat seama că în România primează lucrurile negative. Consider că pentru a ţi se întâmpla lucruri bune, sunt esenţiale gândirea pozitivă şi optimismul. Am postat pe site ştiri cu impact pozitiv din mass-media. Am contat şi pe sprijinul mai multor voluntari, majoritatea studenţi la jurnalism, care căutau evenimentele şi scriau“, a explicat tânărul. În prezent, circa 700 de oameni vizitează zilnic site-ul www.lumebuna.ro, pentru a-şi înveseli ziua.

„Free Hugs“ cu optimism
Din octombrie 2008, Mihail şi echipa în parteneriat cu mai multe ONG-uri, organizează evenimentul „Free Hugs“, inspirându-se din străinătate, şi promovează Lumea Bună şi în spaţiul offline. „Este vorba despre lucruri simple care aduc bucurie în viaţa oamenilor, precum o îmbrăţişare, care are rolul de a te deconecta. Au fost oameni care nu au mai fost îmbrăţişaţi de ani de zile şi ne-au mulţumit pentru iniţiativă“, a mai spus Mihail.

La sesiunile de îmbrăţişări au fost şi persoane care au privit cu reticenţă gestul voluntarilor şi nu s-au lăsat îmbrăţişaţi. „Unii dintre ei ne-au întrebat însă pe site când vom mai dărui îmbrăţişări, întrucât prima dată nu s-au lăsat convinşi, iar data viitoare şi-ar dori să fie îmbrăţişaţi“, a spus Mihail. Până acum, tânărul a organizat trei ediţii „Free Hugs“ în 40 de oraşe din ţară. Astfel, au fost îmbrăţişate peste 100.000 de persoane.

„Un zâmbet“ pentru omul de pe stradă
O altă iniţiativă a comunităţii a fost organizarea campaniei „Zâmbesc“, când au fost împărţite pliante pe care era desenată o figură veselă împreună cu mesajul „Un zâmbet pentru tine!“. Acţiunea din luna iulie a acestui an a avut loc timp de zece zile în locuri diferite din Bucureşti, în parcuri şi supermarketuri. Următoarea iniţiativă de acest tip va avea loc în septembrie tot în Capitală, iar o alta este programată până la sfârşitul anului, la nivel naţional.

Şi-a lansat cartea la „Bookfest“
În iunie, Mihail şi-a lansat prima carte, „Eu cine sunt ?“, la târgul „Bookfest“. Este vorba despre o carte despre dezvoltarea personală, care cuprinde întrebări despre natura umană. „Am scris o carte în care nu dau sfaturi, aşa cum fac ceilalţi autori. Doar am pus întrebări, astfel oamenii îşi vor răspunde singuri. Vor găsi în ei răspunsul“, a mai declarat tânărul. Pentru realizările sale, Mihail Muşat beneficiază de sprijinul Fundaţiei „Dinu Patriciu“, fiind recompensat pentru potenţialul său cu o bursă lunară.

Profil
Născut: 8 martie 1980, Bucureşti
Studii: A absolvit Facultatea de Cibernetică, ASE în 2006
Masterat în curs la Managementul Resurselor Umane, SNSPA

Ce îi place
„Îmi place să-i ajut pe oameni să dobândească încredere în ei. Sunt foarte fericit când cei din jurul meu îşi împlinesc planurile. De asemenea, îmi place să joc baschet, să merg la operă şi la spectacole“, a spus tânărul.

Ce nu îi place
„Nu-mi plac oamenii care nu-şi asumă responsabilităţi. Mulţi pleacă din ţară şi nu vor să se mai întoarcă. Este foarte bine că pleacă pentru a se perfecţiona, dar ar trebui să se întoarcă, să investească în România ceea ce au învăţat în altă parte“, a mai spus Mihail.

Întrebări şi răspunsuri:
De ce ai scris o carte de dezvoltare personală?
Fiindcă oamenii au nevoie să afle despre ei. Cu cât se cunosc mai bine, cu atât pot obţine mai repede un lucru, cu condiţia să şi-l dorească.

Cum ai dobândit cunoştinţele necesare pentru a scrie o carte de acest tip?
Am urmat mai multe traininguri de dezvoltare personală şi am citit cărţi în domeniu. De asemenea, am fost în delegaţii şi am participat la conferinţe pe această temă, în mai multe ţări.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite