Mihai Marinescu, pe urmele granzilor din Formula 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

2008 a fost un an de succes pentru Mihai Marinescu în drumul către visul său de a pilota în Marele Circ. Pole position-ul şi victoria de la Macau din Formula BMW Asia, podiumul din Formula Master la debut, parcursul din Formula BMW Europe îi dau speranţe tânărului pilot.

La nici două zile după ce reuşea în Macau cel mai bun rezultat al anului, victorie în Grand Prix-ul din Formula BMW Asia, Mihai Marinescu era deja la Valencia pentru noi teste în Formula Master.

Iar după doar două zile petrecute în ţară, pilotul român a plecat în Germania pentru o nouă serie de încercări.

Este un program obişnuit pentru un tânăr care îşi doreşte să ajungă într-o zi în Formula 1.

Mihai nu a avut deloc timp să digere succesul din Asia şi, după un zbor de peste 13 de ore, era pe „Circuit de la Comunitat Valenciana”, acolo unde a pilotat un monopost Pro Motorsport. „Am mers pe maşina de Formula Master cu care am ocupat locul 3 la Monza.

A fost un test util pentru că mi-am recăpătat încrederea pe o maşină mult mai puternică decât cea din Formula BMW cu care am mers la Macau”, a declarat Marinescu pentru „Adevărul Sporturi“ înainte de plecarea în Germania.

Weekend incredibil la Macau

Mihai Marinescu a vorbit în exclusivitate pentru „Adevărul Sporturi“ şi despre succesul obţinut în Grand Prix-ul din Formula BMW Asia. „A fost un weekend incredibil. Totul a mers perfect în condiţiile în care era pentru prima oară când mă aflam pe acel circuit”, spune Marinescu.

­„L-am studiat pe o grafică găsită pe internet şi m-am plimbat de-a lungul lui când am ajuns. Asta a fost tot. Însă mi-a plăcut de la prima la prima vedere, cu acele incredibile succesiuni de viraje”, a adăugat pilotul român. Acolo unde în trecut s-au impus nume grele din F1, Ayrton Senna, David Coulthard sau Michael Schumacher, Mihai nu a simţit deloc presiune, ci dimpotrivă.

„Pentru mine istoria de 55 de ani a acestei curse şi numele celor care au câştigat aici au acţionat ca o motivaţie în plus, m-au împins de la spate. Este ca şi cum ai câştiga un Roland Garros la tenis”, explică Mihai Marinescu.

Drum anevoios către Formula 1

Mihai Marinescu speră ca sezonul 2008 să se încheie în Mexic, unde va avea loc în decembrie finala mondială a Formulei BMW.

Însă deocamdată nu se ştie dacă va putea ajunge acolo, motivul fiind lipsa fondurilor. De altfel, situaţia lui Mihai este incertă şi pentru sezonul viitor. „Dacă găsim sponsori care să ne ajute, vom încerca să ajungem în orice categorie mare cum ar fi World Series, Formula Master sau Formula 2”, a declarat cel care în acest sezon a evoluat în Formula BMW pentru Fisichella Motorsport, echipa cunoscutului pilot de Formula 1, Giancarlo Fisichella.

Cât despre visul său de a ajunge în Marele Circ, Mihai este destul de rezervat. „E visul meu într-adevăr. Dar e aproape imposibil dacă nu ai toate legăturile. Relaţii peste relaţii, uşi deschise, uşi închise, drumuri care pot duce nicăieri, cam aceasta este lumea foarte complicată în care trebuie să-ţi faci loc pentru a ajunge acolo sus. Este foarte multă politică“, spune Marinescu.

A fost pilot Red Bull

„E un pic frustrant să vezi colegi pe care îi băteai în competiţiile inferioare că ajung înaintea ta în Formula 1. Dar el, fiind pilot Red Bull, a avut practic toate condiţiile“, spune Mihai Marinescu (foto) despre Sebastian Buemi, un elveţian care la anul va concura pentru Toro Rosso şi pe care românul l-a învins de mai multe ori în campionatele mici.

„Am fost şi eu pilot Red Bull o lună de zile. Dar echipa la care m-au trimis atunci nu a vrut să mă ajute. Au fost o serie de neînţelegeri şi am decis atunci să ieşim din programul lor. Anul acesta ne-am dat seama că a fost cea mai proastă decizie pe care am luat-o.

Totuşi, am reuşit să învăţăm foarte multe fiind pe cont propriu, singura problemă fiind bugetul“, a mai spus Mihai. În prezent el este student la Facultatea de Autovehicule Rutiere din Braşov, cursuri cu predare în limba engleză.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite