Mihaela Rădulescu, o scriitoare de succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A avut întotdeauna mentalitatea unui alergător de cursă lungă. A făcut tot timpul salturi în carieră, dar nu a dat niciodată semne că şi-ar pansa rănile sufletului. Oricât am

A avut întotdeauna mentalitatea unui alergător de cursă lungă. A făcut tot timpul salturi în carieră, dar nu a dat niciodată semne că şi-ar pansa rănile sufletului.

Oricât am străbate culoarul memoriei colective, nu ne putem aminti un moment în care frumoasa moldoveancă să se fi declarat răvăşită de uraganul unei iubiri. Nu am auzit tânguieli nici măcar atunci când pala de vânt a purtat numele lui Ştefan Bănică jr.

S-a purtat ca un adevărat camarad pentru mulţi colegi din showbiz. A iniţiat campanii umanitare şi a virat mai mulţi bani în conturile oropsiţilor ca după un câştig la Bursă.

Fie că incendiază Capitala într-un show pirotehnic, realizează un documentar în Deltă sau o resuscitează pe Zaraza, Mihaela Rădulescu merită o bilă albă.

Vedeta tv a fost în 2007 cel mai citit autor. Cartea sa, "Despre lucruri simple", s-a vândut în 60.000 de exemplare. Acum scrie un roman

În timp ce concepe alte poveşti de viaţă, Mihaela se pregăteşte să realizeze un documentar în Deltă şi să o scoată din nou în lume pe Zaraza.

"Sunt disperată să fac anumite lucruri, nu să am nu ştiu ce iahturi. Partea asta am rezolvat-o. Pleci de la nimic, apoi descoperi că poţi să-ţi cumperi orice, dar ajungi în acel punct şi te opreşti. Eu am avut la un moment dat revelaţia asta şi m-am oprit.

Nu mă bucură, de exemplu, bijuteriile, eu port nişte cârpe şi un ceas. Nu suport cerceii şi alte zdrăngănele. Nu mă fac nici mai frumoasă, nici mai bună, nici mai fericită", ne mărturiseşte Mihaela Rădulescu, şi vorbele ei ni se "agaţă" repede de suflet.

Televiziunea, o întâmplare

Călătoria prin viaţă, pornită alături de vedeta tv, se opreşte şi în spatele reflectoarelor. Locul acela are o semnificaţie specială pentru Mihaela. "Unii spun că e târziu să faci regie la vârsta asta, eu cred că acum a venit timpul. Aveam 20 de ani când am picat la ATF şi am suferit foarte mult, dar pe parcurs mi-am dat seama că regia nu poţi să o faci numai din entuziasm.

E greu să fii genial la 20 de ani, când nu ai trăit nici iubiri, nici nenorociri. Toţi cei care se îndreaptă către meseria asta spun că îţi trebuie experienţă, trebuie să trăieşti ca să ai ce povesti. Astăzi, am unde să caut, am unde să răsfoiesc în viaţa mea. Asta mi-am dorit întotdeauna să fac, televiziunea a fost o întâmplare".

A lucrat două videoclipuri pentru Bere Gratis şi Taxi. Nu are regrete, dar aşteaptă şi alte provocări. "Pentru moment, este o activitate pe care o fac experimental, dar cu multă seriozitate, pentru că e greu să faci încercări pe muzica altora.

Sunt studentă la Regie şi îmi doresc să învăţ mai multe despre asta. M-am străduit cât am putut de bine să fac ceva onorabil, să am în jurul meu o echipă de profesionişti. Am vrut cea mai bună aparatură, dar, pentru că tot e o problemă în România ca o formaţie să aibă bani de videoclip, am fost şi sponsor.

Mi s-a părut mult mai simplu să plătesc ce doresc eu decât să aştept să văd ce buget au şi cu acei bani să închiriez aparatura. Practic, le-am şi produs, le-am şi regizat, am venit şi cu scenariul. Să zicem că sunt lucrări de autor. Îmi plac la nebunie, dar asta nu înseamnă că o să fac asta în permanenţă, pentru că nu pot să finanţez toate clipurile".

Film documentar, în Deltă

După festivalul de pirotehnie muzicală, care se desfăşoară în aceste zile la Bucureşti, Mihaela Rădulescu va realiza până la sfârşitul lunii iulie un film documentar în Deltă. Materialul a fost " comandat" de World Wild Fund for Nature (WWF), cea mai mare organizaţie de mediu din lume.

"WWF a venit în România şi a organizat un casting de producţie şi regie de film documentar. Am câştigat pe merit. Le-am arătat ce am mai făcut şi ce concepţie regizorală am faţă de acest material şi m-am trezit cu prima comandă serioasă ca regizor de documentare".

Vedeta Tv nu se desparte nici de Zaraza, chiar dacă a trebuit să o supună şi unui "lifting". "Am scris un al doilea scenariu cu care voi merge la sesiunea din toamnă pentru că îmi doresc să înţeleg de ce au trecere toate scenariile cenuşii, care tratează viaţa de după blocuri.

Zaraza era o comedie romantică, un film pozitiv, dar nu a impresionat juriul, acum încerc şi cealaltă variantă. Dacă aş fi fost o fată răsfăţată, care a bătut din picior şi a vrut să facă un film, probabil că luam scenariul şi nişte bani de acasă şi îl făceam.

Eu nu am ales această cale, pentru că nu mi se pare normal. Am pornit pe acelaşi drum ca orice regizor şi am ajuns la concursul CNC. L-am picat o dată, de două ori, dar am înţeles care e mecanismul, şi nu spun că scenariile care iau concursul sunt geniale şi cele care pică sunt proaste, pentru că ştim cu toţii că au existat scenarii bune care au picat, dar au luat premii internaţionale".

Caută oameni frumoşi

Mihaela are şi un plan de bătaie, în cazul în care proiectul său va trece de masa juriului. "Voi face casting pentru fiecare personaj. O să caut nişte oameni frumoşi, vreau să merg pe sistemul producţiilor americane. Noi mergem la film pentru că joacă Richard Gere şi Cameron Diaz".

Recunoaşte că şi-ar dori să descopere şi în România un astfel de cuplu, format din actori, profesionişti sau nu, care să se afle în centrul poveştii. "Nu vorbim de frumuseţea păpuşii Barbie, ci de farmecul acela pe care în meseria asta unii îl văd, alţii îl au, dar cei mai mulţi doar îl reperează. Mergem foarte mult pe ideea de oameni talentaţi şi ignorăm cu desăvârşire că lumea superficială a cinemaului se bazează şi pe acest lucru".

Renunţă la "Duminica în familie"?

Nu ştie dacă se va întoarce "Duminica în familie" din toamnă. "Nu preconizezi niciodată ce urmează să ţi se întâmple. Duminica în familie e un program care funcţionează foarte bine după atâţia ani. Marea problemă sunt eu.

Mă plictisesc foarte repede, nu de emisiunea în sine, ci de acelaşi lucru repetat, ador să fac lucruri noi", spune Mihaela. Primele săptămâni din august le va petrece cu copilul şi cu soţul în România, Franţa şi Israel. "Facem un fel de circuit, ne vedem şi cu bunicii. Atunci închid telefonul şi sunt în vacanţă."

Romancier de succes

Deşi prima ei carte s-a vândut în 60.000 de exemplare, nu se consideră un talent literar. Are şi o explicaţie pentru succesul său: "Sunt o vedetă de televiziune cu un nume consacrat, care are uşurinţa de a pune în scris anumite lucruri şi care a găsit un limbaj pe înţelesul multora''.

Mihaela va oferi cititorilor săi şi un al doilea volum. "Am reînceput să scriu, de această dată cu mai mult tupeu, în sensul că am vrut să concep o culegere de mini-poveşti care, în final, au totuşi ceva în comun. Nu vreau să scriu lucruri complicate şi triste, pentru că eu cred că un om ia o carte în mână, să citească ceva ce nu i se întâmplă în acel moment.

De felul meu, eu sunt o visătoare şi vreau să creez anumite lucruri care să mă bucure, să mă motiveze. Să fim serioşi, nu trăim într-o lume perfectă, vedem numai nenorocire în jurul nostru. Cartea mea are poveşti de viaţă, dar dintr-o viaţă care te face să zâmbeşti, să râzi cu poftă.

Secretele unei căsnicii de 10 ani

Crede că a avut norocul să întâlnescă un om de care o separă şi o apropie foarte multe lucruri în acelaşi timp. "Amândoi muncim ca disperaţii. Nu ne place să stăm, facem sporturi extreme şi în vacanţă. Nu ne ignorăm, dar avem săptămâni în care ne vedem doar seara în pat, şi atunci unul din noi doarme.

Am avut şi relaţii în care stăteam foarte mult unul lângă celălalt, dar nu e bine. Ajungi la concluzia că e cel mai bine să îl laşi să i se facă puţin dor de tine." Bârfele nu o afectează. "Comentează în general persoane care astăzi au un iubit, mâine altul. Eu sunt cu acelaşi bărbat de zece ani."

"Nu oricine are pix poate face presă"

Spre deosebire de multe alte vip-uri autohtone (Andreea Marin, Andreea Esca) care şi-au asociat numele cu o publicaţie, Mihaela recunoaşte că nu vrea să ocupe scaunul unui director editorial, deşi ofertele curg.
"Cred în continuare că fiecare trebuie să facă ce ştie mai bine.

Eu mă pricep foarte bine la televiziune, şi aici e dificil să fiu pusă la colţ. În toţi anii aceştia, am pătruns în toate compartimentele televiziunii. Astăzi e foarte greu să-mi spui un cablu sau o priză şi să nu ştiu la ce foloseşte. Din zona asta, sigur că mă pot duce în regia de film sau pot scrie scenarii, dar să faci o revistă e cu totul altă misiune."

Mari renunţări

Ultima propunere, respinsă de Mihaela, a venit chiar din partea trustului la care lucrează. "Mi s-a propus să conduc revista Eve. E minunat când lumea crede despre tine că poţi să faci foarte multe lucruri, dar e trist când începi să crezi şi tu.

Dacă nu aveam altă şansă şi ar veni cineva şi mi-ar spune: <> , probabil că mi-aş bate capul să învăţ, dar tot nu aş fi sigură că aş face-o bine. Nu mi-a plăcut niciodată să mă bag unde nu-mi fierbe oala.

Jurnalismul e un domeniu greu, deşi pare simplu. Nu oricine are pix şi reportofon poate face presă. Eu sunt de acord să folosim imaginea vedetelor în publicitate, în orice demers social, dar nu în presă. Nu înţeleg de ce să te foloseşti de numele unei persoane care nici nu face revista, nici nu face sumarul, nici nu-şi freacă coatele în redacţie. Cred mult mai tare într-un om de presă decât într-o vedetă care face presă, cu tot respectul pentru ea."

E greu să fii genial la 20 de ani când nu ai trăit nici iubiri, nici nenorociri
Mihaela Rădulescu, prezentator TV

Cred mult mai tare într-un om de presă decât într-o vedetă care face presă, cu tot respectul pentru ea
Mihaela Rădulescu, prezentator TV

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite