Mihaela Damian, o actriţă care încă mai brodează ca pe vremea bunicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interpreta mondenei Deea, din serialul "Om sărac, om bogat", o fată care urăşte să meargă la restaurant Mihaela Damian este o actriţă care are timp pentru toate: televiziune, film,

Interpreta mondenei Deea, din serialul "Om sărac, om bogat", o fată care urăşte să meargă la restaurant

Mihaela Damian este o actriţă care are timp pentru toate: televiziune, film, brodat, călărie şi câte şi mai câte.

Este pasionată de brodat. Un hobby mai puţin obişnuit pentru o tânără actriţă, dar chiar pentru majoritatea oamenilor în vremurile noastre. "Bunica mea a fost cea care m-a învăţat. Ea m-a crescut de când aveam nouă luni şi tot ce sunt acum sunt datorită ei. Ea este unul dintre îngerii mei pe pământ", povesteşte simplu Mihaela. A început să coasă cu o aşchie de lemn, când era încă prea mică ca să îi fie încredinţat un ac cum se cuvine. Reuşea chiar şi aşa să îşi brodeze singură hăinuţele pe care i le făcea bunica sau feţe de pernă şi de masă.

Aceeaşi pasiune o are şi acum. Întocmai ca fetele de pe vremea bunicii, Mihaela brodează, lucrează manual brâuri, piese unicat, sursele ei de inspiraţie fiind oamenii de lângă ea, muzica pe care o ascultă. Fiecare dintre ele are o temă specială, o poveste.

De la "Om sărac, om bogat" la lungmetraj şi reclamă

Munca ei de actriţă îmbină televiziunea cu filmul şi uneori reclama. Interpretează rolul Deei în serialul " Om sărac, om bogat ", un rol care îi oferă mai multe surprize, avnd în vedere că personajul este foarte diferit de ea însăşi. "Deea ia masa în oraş, în timp ce Mihaela Damian mănâncă pe stradă, sendvişuri. Deea adoră să stea la masă, în timp ce Mihaela Damian nu suportă restaurantele. "Nu am răbdare, mă plictisesc îngrozitor. Până vin felurile de mâncare eu sunt deja sătulă de la pâinea din coşuleţ, pe care, din plictiseală, o mănânc". Deea e lipsită de cea mai mică problemă, în timp ce Mihaela Damian are în fiecare zi de alergat, de stat la coadă, de rezolvat lucruri". Drumul spre actorie a început acum ceva timp, nu mai este o debutantă. Cătălin Naum, profesorul ei de la Teatrul Studenţesc Podul, este cel care i-a dat curajul să meargă mai departe. A ajutat-o să treacă peste teama că un actor nu poate face faţă financiar vieţii în România. Decizia a fost bună, pentru că rolurile au început să curgă.

Îşi aminteşte cu drag de un film turnat în Berlin unde a trebuit să dea viaţă "unei telefoniste care vorbea într-o engleză destul de stricată, cu accent rusesc". Un alt rol interesant a fost cel din filmul "The Cuckoo and Icecream", prin care a cunoscut-o pe Laureen Vonnegut ( numele celebru nu este o coincidenţă), scriitoare stabilită în România, care a prezentat-o vecinului ei, nimeni altul decât Bruno Coppola, vărul celebrului Francis Ford. Aşa a ajuns să lucreze la ultimul film al acestuia. "Mi-am dorit dintotdeauna să fac film, nu neapărat teatru, şi uite că dorinţa mi s-a împlinit", conchide ea mulţumită.

Publicul îi este aproape pe scenă, dar şi pe stradă

Într-o altă viaţă i-ar fi plăcut rolul Miei, interpretat de Uma Thurman în "Pulp Fiction". Când nu are proiecte mai mari de film sau televiziune, face şi reclame, la fel ca majoritatea actorilor români. A apărut în zeci de spoturi, la noi şi în străinătate, printre altele a fost chiar imaginea postului de televiziune german ZDF în spotul de relansare a imaginii acestuia. Aceste apariţii, precum şi cele din serialul de la PRO TV îi asigură o vizibilitate pe care nu o caută neapărat, dar cu care s-a împăcat bine. "Vrei, nu vrei, lumea te recunoaşte pe stradă". Copilărind pe scenă, se simte bine în mijlocul publicului, fie el pe scenă sau pe stradă. Un om spontan preferă să evite să îşi facă planuri măcar pentru timpul liber, aşă că prietenul ei a surprins-o cu o vizită pe neaşteptate în munţi, la o herghelie din apropierea Sighişoarei. Astfel de întâmplări o ajută să dea piept cu o nouă săptămână aglomerată.

Bunica mea a fost cea care m-a învăţat să brodez. Ea m-a crescut de când aveam nouă luni şi tot ce sunt acum sunt datorită ei. Ea este unul dintre îngerii mei pe pământ.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite