Migratia cersetorilor din Bucuresti pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca in fiecare an, cersetorii din toate colturile tarii migreaza vara spre litoralul romanesc, pentru ca aici e rost de bani. De teama jandarmilor care patruleaza zilnic pe nisip, ei se prefac ca sunt

Ca in fiecare an, cersetorii din toate colturile tarii migreaza vara spre litoralul romanesc, pentru ca aici e rost de bani. De teama jandarmilor care patruleaza zilnic pe nisip, ei se prefac ca sunt simpli turisti veniti, chipurile, la o baie in mare. Un ochi mai atent ar putea observa insa ca n-au bagaje, nici prosoape, sunt desculti, murdari si jerpeliti. Se duc la fiecare turist in parte si cersesc discret, mancare sau bani. Varstele lor sunt cuprinse intre doi si 19 ani, dar am intalnit si cersetori de 60-70 de ani, din Mangalia sau Constanta, care sustin ca lucreaza "pe cont propriu", sunt amarati si n-au din ce trai.
Tarnacop - un familist convins
Marinica, zis Tarnacop, are 19 ani si deja e tatal unui baietel de cateva luni, facut din amor nebun cu Argentina, o tigancusa focoasa si rea. Marinica a primit porecla asta pentru ca are o caraba grea si tabacita de la tarnacop. Lucreaza pe santiere ca ziler. N-are buletin, traieste pe strazi si prin canale de la zece ani. Acum si-a adunat gasca din Bucuresti, formata din sase tovarasi de suferinta, orfani si amarati, apoi au pornit-o spre mare, la castig. La Costinesti s-au intalnit cu pustanii din Rahova si s-au facut frati de sange. Daca unul dintre ei are probleme cu ceilalti cersetori autohtoni, trebuie sa fie aparat de gasca. "Domnilor reporteri, ne zice Tarnacop foarte civilizat de altfel. Va rog sa ma intelegeti ca nu pot sa apar in poze, ca ma vede politistii si ma ia la pleoapa. Si asa trebuie sa ne ferim de cersetorii d-aici, de la mare, ca lor nu le convine sa venim tocmai din Bucuresti si sa le stricam smenurile. Io am familie, am un copil de incaltat, trebuie sa stau la mare, sa fac bani".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite