Micuţii stăpâni ai inelelor vor victorii la Sport Arena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionatul de baschet de stradă se va desfăşura anul acesta pe terenurile „Adevărul” şi „Click!”, în Capitală. Superbele terenuri de la baza sportivă „Sport Arena”, din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti, deschid prima etapă a campionatului de streetball.

Părinţi sau copii, toată lumea este aşteptată pe terenurile „Adevărul” şi „Click!”, începând de joi, 28 mai, atunci când va avea loc prima etapă din deja celebrul campionat de baschet de stradă.

Copiii care doresc să participe la „Streetball Sport Arena 2009” se pot înscrie online, pe site-ul www.3la3.ro. O echipă trebuie să aibă cel puţin trei componenţi, pentru a putea fi validată. Se mai acceptă o rezervă, care poate evolua în locul unui alt jucător, în orice moment din meci.

„Nu am aşteptat prea mult pentru că ştiu că va veni foarte multă lume. M-am înscris încă din prima zi, aşa că acum aştept să înceapă competiţia”, a declarat, pentru „Adevărul Sporturi”, Mihaela Nemil, de la echipa Star.

Copiii sunt inventivi în denumirea echipelor

Cei mici s-au dovedit a fi foarte inventivi anul trecut, atunci când numele echipelor participante au fost din cele mai ingenioase.
 
„Nu ne-am pus nume lung doar pentru a vă enerva, ci doar pentru că aşa ne place”, „Zăpăcitele din Floreasca”, „Surorile Sisters”, „Avem Ciucrai”, „Doar pentru tricouri”, „Nişte unii” şi „Numai bolnave” sunt câteva nume de formaţii care s-au întrecut şi se vor înfrunta pe terenurile „Adevărul” şi „Click!” de la baza sportivă a Institutului Politehnic Bucureşti.

TREI ZILE PLINE DE BASCHET în aer liber

Organizatorul turneului, Vlad Constantinescu, ştie că oficialii vor avea trei zile de foc şi că se va juca „baschet non-stop”.

„Această întrecere se adresează tuturor categoriilor de vârstă. De-a lungul unui turneu vin pe terenuri aproximativ 800 de jucători şi minimum două mii de spectatori. Fazele finale sunt cele mai disputate, iar «Meciul Vedetelor» este gustat din plin de fani”, a punctat Vlad Constantinescu.

Competiţia a debutat în urmă cu trei ani, atunci când, timp de trei zile, s-a organizat un miniturneu. Sezonul trecut au venit la Sport Arena nume mari în streetball, iar copiii au putut aplauda fiecare slam-dunk reuşit de Dmytro „Smoove” Kryvenko, Guy Dupuy, Iroy McCray şi Ken „Golden” Child”, sportivi care au făcut spectacol.

Organizatorii au recunoscut că această întrecere, care va avea loc de-a lungul vacanţei de vară, este un excelent prilej pentru a-i ţine pe copii lângă terenurile de baschet. Singurul adversar al concursului este vremea, turneul disputându-se în aer liber. „Din câte se pare, la prima etapă, nu vom avea astfel de probleme”, a încheiat Vlad Constantinescu.

Categorii de vârstă

La întrecerile de la „Sport Arena Streetball” pot participa jucători din toate categoriile de vârstă, de la copii şi până la adulţi.

Acestea se împart după cum urmează:
Sub 14 ani – elevi de şcoală generală
14-18 ani – elevi de liceu
Peste 18 ani – categorie liberă
Peste 35 de ani – categorie rezervată pentru întrecerea old-boys

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite