Microsoft, profit trimestrial în scădere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microsoft, profit trimestrial în scădere
Microsoft, profit trimestrial în scădere

Criza financiară a lovit în plin cel mai mare producător de programe şi soluţii software. În primul trimestru fiscal, profitul Microsoft a scăzut cu 18%, ajungând la 3,57 miliarde de dolari, iar veniturile sunt mai mici cu 14%, doar 12,92 miliarde de dolari. Profitul operaţional al companiei americane este de 4,48 miliarde de dolari, în scădere cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Rezultatele reflectă amânarea încasării unor venituri de 1,47 miliarde de dolari pentru trimestrele viitoare, impactul diluării cu 0,12 dolari a profitului pe acţiune, ca efect al unui program destinat Windows 7, precum şi vânzările Windows 7 către unii clienţi înainte ca sistemul de operare să fie disponibil pe piaţă.

“Suntem foarte mulţumiţi de performanţele trimestriale, în special de cererea ridicată pentru Windows”, a declarat Chris Liddell, director financiar la Microsoft. El a adăugat că a fost menţinută disciplina în privinţa costurilor, ceea ce a permis companiei să obţină profituri mai mari, în pofida condiţiilor dificile din piaţă.

Windows 7 şi Windows Server 2008 R2 au fost lansate pe piaţa internaţională la 22 octombrie.

Tot în această lună, gigantul software a lansat şi Microsoft Exchange Server 2010, destinat companiilor în timp ce în iulie a anunţat un parteneriat strategic cu Yahoo! în domeniul serviciilor de căutare online.

Microsoft şi-a redus previziunile privind cheltuielile operaţionale la 26,2 miliarde de dolari, de la 26,5 miliarde dolari, pentru anul financiar care se va încheia la 30 iunie 2010.

Potrivit analiştilor citaţi de Reuters, rezultatele sunt peste aşteptări, iar acţiunile Microsoft au urcat cu 8%, la 28,68 dolari pe unitate, prin tranzacţiile electronice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite