Microsoft disponibilizează încă 800 de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microsoft disponibilizează încă 800 de persoane
Microsoft disponibilizează încă 800 de persoane

Microsoft a decis să îşi extindă planurile de restructurare şi să disponibilizeze încă 800 de persoane, după ce îşi anunţase deja în ianuarie primul plan de disponibilizări masive, ce viza suprimarea a 5.000 de posturi, relatează Les Echos.

Planul iniţial prevedea disponibilizarea a 5.000 de persoane din departamentele de marketing, vânzări, finanţe, juridic, resurse umane şi tehnologia informaţiei, în următoarele 18 luni. Planul de restucturare a fost cel mai amplu prezentat vreodată de grup, vizând 5% din efective.

Cu excepţia unor disponibilizări minore în anumite departemente, Microsoft nu a mai luat niciodată astfel de măsuri. Efectivele grupului au crescut cu 50% după 2005 şi cu încă 12.700 de persoane în trimestrul anterior.

Microsoft a motivat în ianuarie disponibilizările prin degradarea contextului economic. "Nu suntem imuni", declara atunci directorul executiv, Steve Ballmer.

În mai, grupul a mai anunţat, printr-un e-mail trimis celor 95.000 de salariaţi, că ar putea face disponibilizări suplimentare. În decembrie anul trecut, forţa de muncă din cadrul Microsoft se ridica la 94.000 persoane. În septembrie, numărul acestora scăzuse la 91.000.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite