Yahoo şi Microsoft au amânat momentan parteneriatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yahoo şi Microsoft au amânat momentan parteneriatul
Yahoo şi Microsoft au amânat momentan parteneriatul

Yahoo şi Microsoft nu au semnat deocamdată acordul de parteneriat pentru începutul lui 2010, motivul fiind complexitatea acestei operaţiuni, informează cotidianul "Les Echos".

"Având în vedere natura complexă a acestei tranzacţii, mai sunt de finalizat anumite detalii", au explicat reprezentanţii Yahoo, într-un document transmis către SEC (Securities and Exchange Commission), făcând referire la acordul cu Microsoft, care trebuia semnat pe 27 octombrie. Carol Bartz, directorul executiv Yahoo, a asigurat totuşi săptămâna trecută că acest acord va fi încheiat.

Iniţial, Yahoo a refuzat oferta de cumpărare din partea grupului Microsoft. La finalul lunii iulie, Microsoft şi Yahoo au anunţat că vor semna un acord de parteneriat destinat creării unui concurent mai puternic pentru Google în domeniul căutării pe Internet, graţie combinaţiei dintre tehnologia Microsoft şi forţa de vânzări de publicitate a Yahoo!.

Yahoo! va utiliza noul motor de căutare Bing dezvoltat de Microsoft pentru căutarile realizate pe paginile Yahoo!. De asemenea, Yahoo! va utiliza tehnologia furnizată de Microsoft şi pentru gestionarea vânzărilor de publicitate şi serviciile cu clienţii.

Yahoo! va primi, în primii cinci ani, 88 la sută din veniturile provenind din căutarea pe Internet. Această tranzacţie ar urma să aducă grupului Yahoo un venit operaţional de 500 de milioane de dolari, un flux de numerar de 275 de milioane de dolari şi o reducere a investiţiilor de capital de 200 de milioane de dolari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite