Microbuz şcolar, ţinut la naftalină de primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul din Brezniţa Motru, judeţul Mehedinţi, Mircea Marcu (foto medalion), recunoaşte cu seninătate că a primit un microbuz Mercedes nou-nouţ de la Inspectoratul Şcolar de aproape o lună

Primarul din Brezniţa Motru, judeţul Mehedinţi, Mircea Marcu (foto medalion), recunoaşte cu seninătate că a primit un microbuz Mercedes nou-nouţ de la Inspectoratul Şcolar de aproape o lună şi jumătate şi că de atunci stă parcat în curtea agentului agricol de la primărie. În acest timp, elevii care au nevoie urgentă de mijloc de transport au fost înfiaţi de şcolile din alte comune. Unii dintre ei sunt nevoiţi să plătească sume semnificative pentru a sta cu chirie, iar alţii, pur şi simplu, merg pe jos zeci de kilometri ca să ajungă la şcoală...

Cei 21 de elevi ai claselor V-VIII din satul mehedinţean Deleni au fost comasaţi printr-un ordin al ISJ Mehedinţi la şcoala din comuna Brezniţa Motru, al cărei primar este Mircea Marcu.

La începutul anului şcolar, părinţii au protestat faţă de lipsa unui microbuz şcolar, iar elevii au refuzat să se prezinte la şcoala din Brezniţa Motru unde ar fi trebuit să figureze în cataloage. Lăsaţi de izbelişte de autorităţi, fiecare a încercat să găsească o soluţie pe cont propriu. Cei mai mulţi dintre elevi s-au orientat către alte şcoli, iar unii au continuat să facă naveta anevoioasă la Brezniţa Motru. Ca să ajungă la şcoală, copiii trebuie să străbată zilnic, pe jos, prin pădure, nu mai puţin de 26 de kilometri.

"Trebuie să facem o şedinţă a consiliului local"

Pe data de 9 ianuarie, calvarul copiilor din Deleni părea că a luat sfârşit. Cinci microbuze Mercedes nou-nouţe au sosit de la Bucureşti, unul dintre acestea fiind repartizat primăriei Brezniţa Motru pentru a rezolva problema transportului elevilor din satul Deleni. La mai bine de o lună de atunci, microbuzul încă staţionează. "Trebuie să facem o şedinţă de consiliu local pentru aprobarea unui post de şofer şi a bugetului aferent. Trebuie să găsim un şofer bun, care să facă un test cu poliţia, că nu ne jucăm cu viaţa copiilor. Şi să vă mai spun ceva! Microbuzul acesta nu are scutul de jos şi niciun şofer nu pleacă la drum, că strică baia de ulei. Ne-a spus un om că trebuie să mergem la reprezentanţa Mercedes să punem scutul, că aşa nu-l băgăm pe traseu. Aşa că, nu depinde numai de mine!", ne-a declarat primarul Mircea Marcu.

Inspectorul general şcolar Doiniţa Chircu a rămas uimită când a aflat de la noi că microbuzul de la Brezniţa Motru stă pe dreapta. "Este incredibil că de aproape o lună şi jumătate acest microbuz nu este folosit în interesul elevilor şi cred că primarul de acolo dă dovadă de rea intenţie sau de incompetenţă. Am verificat personal în documente şi vreau să vă spun că nu este vorba de niciun scut lipsă. Nu au fost obiecţii la predare, aşa că este posibil ca dumnealor să-l fi rupt. Oricum, l-am avertizat pe primar să facă urgent demersurile pentru ca elevii din satul Deleni să beneficieze de mijloc de transport", ne-a declarat inspectorul şcolar general Doiniţa Chircu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite