Grevă la Metrou în timpul vizitei de la Madrid a delegației Comitetului Olimpic – Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Greva pe care sindicatele muncitorești de la Metro Madrid o anunță pentru luna mai, moartea unui copil român înecat într-o piscină sau demiterea lui Paco Chaparro, antrenorul echipei Betis Sevilla, sunt câteva dintre subiectele pe care presa spaniolă le tratează astăzi.

”Metro va face grevă pe 5, 6, 7 și 8 mai în timpul visitei COI la Madrid”, anunță ”Madridiario”.

Liniile de metrou din Madrid vor fi paralizate în perioada 5-8 mai, când angajații Metro Madrid vor intra din nou grevă. În această perioadă o comisie a Comitetului Olimpic Internațional se va afla în vizită în capitala spaniolă pentru a studia posibilitățile ca Madridul să organizeze Jocurile Olimpice din 2016.

Pe 5 și 6 mai muncitorii vor face doar o grevă parțială – în orele de vârf – la fel cum s-a întâmplat și la finele lunii martie, iar pe 7 și 8 mai, ei se vor afla în grevă totală, de câte 24 de ore. Ba mai mult, pe 8 mai ei au program un marș în centrul Madridului.

”Umbra crizei Guvernului aterizează odată cu întoarcerea lui Zapatero”, titrează ”El Mundo”.

Întors din Turcia în această dimineață, președintele Guvernului spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero ar putea anunța astăzi schimbările din cabinetul său. După cum mass-media a anticipat încă de duminică, Elena Salgado, actualul ministru al Administrației Publice, ar urma să fie numită vicepreședinte economic în locul lui Perdo Solbes, iar Manuel Chaves, președintele Comunității de Andalucia, va ocupa postul de vicepreședinte pe probleme de politică teritorială. Jose Blanco, ar urma să o înlocuiască pe Magdalena Alvarez, la Ministerului Lucrărilor Publice.

”El Mundo anticipează” că Zapatero va face aceste schimbări astăzi, pentru ca, miercuri, la ședința Consiliului de Miniștri – prima care are loc în miercurea din Săptămâna Sfântă a Paștelui începând din anul 1991 – noii numiți să fie investiți oficial în funcții.

”Un copil de doi ani moare înecat într-o piscină”, anunță ziarul ”Informacion” din Alicante.

Un copil român, în vârstă de doi ani, a decedat luni după-amiază înecat în piscina unei vile din Villafranqueza, unde se presupune că a intrat să se joace cu un alt copil. Casa nu era locuită permanent de către proprietari, iar cei doi copii se strecuraseră în curte pe sub un gard. Conform primelor ipoteze ale Poliției Naționale, românul a căzut accidental în piscină, de unde a fost scos de un vecin, chemat la fața locului de către celălalt copil. Timp de aproximativ o oră medicii de la salvare au încercat să-l reanimeze pe micuț, însă eforturile lor au fost zadarnice.

”Amendă de 2.880 de euro pentru niște părinți care au permis ca fiul lor să lipsească de la un curs”, informează ”El Mundo”.

Părinții unui copil de 15 ani au fost amendați cu câte 1.440 euro fiecare pentru că au permis ca fiul lor să lipsească la toate orele unui curs. Părinții au fost acuzați de ”abandon familiar” și obligați să plătească fiecare câte șase euro pe zi timp de opt luni de zile. Sentința a fost dată luni de către un tribunal din Valencia. Întâmplarea s-a petrecut în anul școlar 2006-2007. Copilul studia într-un institut din Carcaixent (Valencia).

”Betis îl demite pe Chaparro”, anunță cotidianul sportiv ”Marca”.

Clubul de fotbal Real Betis Sevilla l-a demis luni seară pe antrenorul echipei, Paco Chaparro și l-a înlocuit cu Jose Marea Nogues, care înainte ocupa postul de tehnician al echipei secunde a clubului sevillan.

Președintele clubului, Pepe Leon l-a investit pe Nogues până la finele campionatului, cu drept de prelungire a contractului în cazul în care va reuși să salveze echipa de la retrogradarea în Segunda Division.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite