Meteo: Ninsori în toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în nordul continentului şi în zona Câmpiei Ruse presiunea este scăzută, determinată de poziţia a doi nuclei depresionari mobili, desprinşi din depresiunea islandeză, în vest, aceasta va continua să crească.

Dar bazinul Mării Mediterane se află în câmp de presiune scăzută, caracteristică anotimpului rece, iar o serie de cicloni se deplasează dinspre est şi nord-est spre estul şi nordul Mării Negre, iar fronturile atmosferice vor influenţa vremea în ţara noastră. Astfel că ziua, pe arii extinse, în jumătatea de sud a teritoriului şi local în celelalte zone, iar la noapte în toată ţara, va ninge. Excepţie face sud-estul, mai ales zona litoralului, unde precipitaţiile vor fi şi sub formă de ploaie sau de lapoviţă. Vântul va prezenta intensificări în Dobrogea, în Muntenia şi în sudul Moldovei, unde va viscoli temporar ninsoarea. Maximele vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade.

Mâine

Îndeosebi ziua va ninge pe arii extinse în sudul şi în estul ţării, local în centru şi izolat în celelalte zone. În Dobrogea, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi de ploaie. Izolat, cantităţile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 şi 3 grade, mai ridicate pe litoral.

Poimâine

Vremea va continua să se răcească, devenind geroasă noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi mai mult noros şi va ninge în vestul, în nordul şi în centrul ţării, şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Vântul va prezenta intensificări la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 şi 2 grade.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite