Meteo: Zi de iarnă blândă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câmpul de presiune ridicată din sud-vestul, din centrul și din vestul continentului va menţine izolată depresiunea islandeză în nord-estul Oceanului Atlantic de o zonă depresionară din est, extinsă din nordul continentului, peste Câmpia Rusă, până în Podișul Anatoliei.

Acest cuplaj de presiune, ridicată în vest şi în centru și scăzută în est, menţine circulaţia nordică, polară-directă, care aduce spre sud masă de aer rece.

La noi, presiunea va crește ușor, îndeosebi în interiorul arcului carpatic, iar un front va aduce mai mulţi nori în nordul, centrul și în vestul ţării și va ninge, în general slab, pe arii restrânse în Maramureș, Transilvania, Moldova și Banat și izolat în Crișana. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 și 4 grade.

Mâine

Cerul va fi variabil, mai mult noros ziua în Carpaţii Orientali și în Banat, unde izolat va ninge slab. Noaptea va ninge în nord și în nord-vest. Vântul slab și moderat va prezenta unele intensificări la munte. Dimineaţa, în zonele joase, vor fi condiţii de ceaţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 și 5 grade.

Poimâine

Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul și în nordul ţării, unde pe arii relativ extinse vor cădea precipitaţii, la început predominant sub formă de ninsoare. În Banat și Crișana, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă și ploaie. Vor fi condiţii de polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 8 grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite