Meteo: Vremea se răceşte uşor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Depresiunea islandeză s-a redus în suprafaţă şi a coborât latitudinal, iar în nord-vest şi în est presiunea a crescut. Între cele două nuclee cu presiune ridicată din zona Mării Baltice este activ un front atmosferic.

În acelaşi timp, la sudul Munţilor Alpi, presiunea mai scăzută  a generat un ciclon mediteraneean. Ţara noastră se va afla la zona de contact dintre ciclonul mediteraneean şi presiunea mai ridicată din est, iar masa de aer nu se va schimba. În aceste condiţii, vremea va continua să se răcească uşor, îndeosebi în nordul şi în nord‑estul ţării. Cerul variabil va fi mai noros în sud-vest şi în sud, unde, îndeosebi spre seară şi la noapte, local vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Maximele vor fi cuprinse între -4 şi 4 grade, iar minimele, între -10 şi -2 grade, mai scăzute în nord şi în centru, până spre -15 grade în depresiuni.

Mâine

Vremea va fi rece, iar cerul mai mult noros. Vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, pe arii restrânse, ziua în sud-vestul şi în sudul ţării, iar noaptea şi în vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 şi 3 grade, mai ridicate în Dealurile de Vest, iar cele minime, în general, între -14 şi -4 grade.

Poimâine

Cerul va fi temporar noros şi vor cădea precipitaţii slabe, mixte, local în vestul şi în nord-vestul ţării. În restul teritoriului, în zonele joase, îndeosebi din sud şi din est, dimineaţa se va produce ceaţă, asociată izolat cu burniţă sau cu fulguială. Maximele vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade, iar minimele, între -10 şi 0 grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite