Meteo: Vreme rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturile sâmbătă
Temperaturile sâmbătă

În nord-vestul continentului se menţine extinsă depresiunea islandeză. Din aceasta s-a desprins un nucleu care ocupă zona mărilor circumpolare, situaţie în care, în jumătatea nordică, circulaţia aerului este vestică, iar vremea, instabilă.

În jumătatea sudică, chiar dacă în sud-est va scădea uşor, presiunea se va menţine la valori ridicate, îndeosebi în sud-vest. La noi, presiunea va scădea uşor, circulaţia slabă va fi tot vestică, iar masa de aer nu se va schimba şi, în consecinţă, vremea se menţine la fel.

Cerul variabil va fi mai noros în sud-estul, centrul şi în nord-vestul ţării. La noapte şi mâine-dimineaţă, local, se va produce ceaţă în Câmpia de Vest, în Câmpia Română şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 şi 9 grade.

Duminică, vreme neschimbată



Presiunea atmosferică se va menţine scăzută în nord-vestul continentului, unde este extinsă depresiunea islandeză, din care s-a desprins un nucleu în zona mărilor circumpolare. În jumătate nordică există tot un câmp de presiune scăzută, circulaţia se menţine vestică, iar vremea, instabilă, îndeosebi în zona Peninsulei Scandinavice şi în vestul Câmpiei Ruse.

În restul continentului, presiunea va scădea, dar în sud-vest şi în centru se va menţine la valori ridicate. La noi, presiunea va scădea, îndeosebi în exteriorul arcului carpatic, iar vremea se va menţine rece. Cerul va fi variabil, mai mult noros în nord. Noaptea şi dimineaţa, în zonele joase, local se va produce ceaţă asociată izolat cu burniţă sau cu fulguială. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 şi 9 grade.

Duminică, vreme neschimbată
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite