Meteo: Vreme rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presiunea atmosferică pe continent este distribuită în trei fâşii. La nord este o zonă de presiune scăzută, mai la sud – de la Oceanul Atlantic, peste Europa Centrală şi până la Munţii Alpi – este un brâu de presiune ridicată, iar în sud se menţine activitatea ciclonilor mediteraneeni, care se deplasează foarte încet spre Peninsula Balcanică.

La noi, presiunea se va menţine ridicată în estul ţării şi va scădea uşor în vest. În aceste condiţii, vremea se va menţine rece, pe arii restrânse geroasă noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi variabil, mai mult noros în vestul şi în sudul teritoriului, şi va ninge pe arii extinse în Oltenia, local în Banat şi Muntenia şi izolat în Crişana şi în Transilvania. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade, iar cele minime, între -11 şi -1 grad.

Mâine

Vremea se va încălzi uşor, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade, cu cele mai ridicate valori în vest, iar cele minime, între -11 şi -1 grad. Cerul va fi variabil, dar în zonele joase din vest şi din sud, dimineaţa se va produce ceaţă asociată izolat cu fulguială.

Poimâine

Vremea va continua să se încălzească uşor în majoritatea zonelor. Cerul variabil se va înnora treptat noaptea, în jumătatea nordică a teritoriului, unde vor cădea precipitaţii sub formă de ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 8 grade, iar cele minime, între -8 şi 0 grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite