Meteo: Vreme ploioasă de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturile sâmbătă
Temperaturile sâmbătă

Presiunea atmosferică se va menţine scăzută în nord-estul Oceanului Atlantic, unde este activă depresiunea islandeză, dar şi în estul Câmpiei Ruse şi în Bazinul Estic al Mării Mediterane.

În restul continentului, îndeosebi în centru, presiunea va continua să crească, circulaţia va deveni uşor nord-estică spre ultrapolară, şi va aduce o masă de aer continental-polară, iar un front atmosferic al depresiunii din sud-est, în coborâre spre sud va aduce mai mulţi nori şi temporar va ploua în cea mai mare parte a ţării.

În Moldova, în estul Transilvaniei, dar trecător şi în zona deluroasă a Munteniei şi a Olteniei, precipitaţiile vor fi mixte, iar în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Meridionali va predomina ninsoarea. În rest, va ploua izolat. Vântul moderat va sufla tare la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade.

Duminică: Vreme rece



Presiunea atmosferică se va menţine scăzută în nord-estul Oceanului Atlantic şi va scădea în sudul Câmpiei Ruse şi în Bazinul Estic al Mării Mediterane. În acelaşi timp, în sud-vest, centru şi în vestul şi nordul Câmpiei Ruse, presiunea va continua să crească, iar pentru zona ţării noastre circulaţia va deveni ultrapolară şi va aduce o masă de aer mai rece dinspre zona Munţilor Ural.

Ţara noastră se va afla la zona de contact dintre presiunea mai ridicată din vest şi din nord şi un ciclon din zona Mării Negre, situaţie în care vremea va fi rece. În estul şi în sudul ţării, pe arii restrânse, va ploua. În Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Meridionali va ninge. Vântul va sufla tare în sud-est şi la munte cu viteze de până la 75 de kilometri pe oră. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade.

Duminică: Vreme rece
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite