Meteo: Vreme instabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Depresiunea islandeză se menţine izolată în locul ei de origine. În rest, presiunea va creşte uşor, dar va fi distribuită relativ uniform.

Deasupra Europei Centrale se află o masă de aer mai rece, de origine polară. Ţara noastră se va afla într-un câmp de presiune apropiat de media multianuală, iar distribuţia uniformă şi aerul mai rece de la înălţime vor face ca vremea să fie în general instabilă. Temporar vor fi ploi în majoritatea zonelor ţării, iar, izolat, grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri pe metru pătrat, şi izolat, în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali, în Carpaţii de Curbură şi în Subcarpaţii Getici, 50 de litri pe metru pătrat. În sud-est vremea va fi călduroasă şi va ploua cu totul izolat. Maximele vor fi cuprinse între 23 şi 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia şi în vestul Dobrogei.

Mâine

Vremea va fi instabilă în nordul, centrul şi în estul ţării, unde va ploua pe arii relativ extinse. În rest, vremea va fi în general frumoasă, cu cerul variabil şi numai izolat ploaie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia.

Poimâine

Cerul va fi variabil ziua, cu înnorări mai accentuate după-amiaza, la munte şi în nord, unde va ploua pe arii restrânse. Noaptea, instabilitatea se va accentua în vest şi sud-vest, unde va ploua local. În sud-est vremea va fi frumoasă şi călduroasă. Maximele vor fi cuprinse între 26 şi 33 de grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite