Meteo: Vreme caldă şi condiţii de ploaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
AZI
AZI

Depresiunea islandeză, coborâtă latitudinal până în vestul Mării Mediterane, este extinsă şi ocupă vestul şi sud-vestul continentului, unde circulaţia este sudică, iar vremea, în general instabilă.

În acelaşi timp, în est şi în nord, presiunea este ridicată, iar vremea, predominant frumoasă, dar cu ceaţă dimineaţa. În bazinul vestic al Mării Mediterane şi în zona Golfului Genovei sunt activi cicloni, care, din cauza presiunii ridicate din est, se deplasează foarte încet.

La noi, presiunea mai ridicată decât media multianuală şi circulaţia sudică vor determina vreme caldă şi în general frumoasă, cu temperaturi maxime cuprinse între 24 şi 32 de grade. Cerul, variabil, mai mult senin, va prezenta înnorări mai accentuate la munte, în Banat, în Crişana şi în Oltenia, unde va ploua pe arii restrânse.

Mâine

Vremea se va menţine caldă, cu temperaturi maxime cuprinse între 23 şi 33 de grade. Seara şi noaptea, cerul va deveni mai mult noros în jumătatea de vest a ţării, unde va ploua mai ales cu caracter de aversă. Ploile vor fi însoţite de intensificări de scurtă drată ale vântului şi vor fi condiţii de grindină.

Poimâine

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va prezenta temporar înnorări accentuate şi va ploua pe arii extinse. Ploile vor fi însoţite de descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 30 de grade, mai ridicate în Muntenia, în sudul Moldovei şi în Dobrogea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite