Meteo: Vreme caldă de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presiunea atmosferică va continua să scadă în cea mai mare parte a continentului, depresiunea islandeză s-a extins mult pe uscat, iar o succesiune de fronturi va determina vremea instabilă.

Pe frontul rece principal, care leagă nucleul depresionar din Câmpia Rusă, coborât mult spre sud, cu depresiunea principală din nord-estul Oceanului Atlantic, s-a generat un ciclon mediteraneean în sudul Munţilor Alpi.

În ţara noastră, frontul zilei de ieri va evolua pe linia arcului carpatic, situaţie în care vor cădea precipitaţii pe arii extinse, ziua predominant sub formă de ploaie, mai ales în vest, nord-vest şi centru, iar la noapte sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie, îndeosebi în est şi în sud. Izolat, cantităţile de apă vor fi însemnate. La munte va ninge, iar vântul va sufla tare. Tempe-­ raturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 9 grade.

SÂMBĂTĂ: Vreme în răcire

În nord-vestul şi în centrul continentului presiunea se menţine scăzută, iar în sud-vest şi în est rămâne ridicată. Un front se va apropia dinspre Europa Centrală, aşa că la noi vor cădea precipitaţii, mai ales sub formă de ninsoare, ziua pe arii restrânse în sud-est, iar noaptea pe arii extinse în zonele din interiorul arcului carpatic. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade.

DUMINICĂ: Vreme de iarnă în nord şi blândă în sud

Cea mai mare parte a continentului, îndeosebi nord-vestul, centrul şi sud-estul, se va menţine în câmp de presiune scăzută. Numai în sud-vest şi în estul extrem presiunea va fi ridicată. La noi, presiunea nu va suferi modificări importante şi vor cădea precipitaţii pe arii extinse în vestul, centrul şi nordul ţării, mai ales sub formă de ninsoare în Maramureş şi Transilvania, mixte în Crişana şi Moldova, şi sub formă de ploaie în Banat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 10 grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite