Meteo: Vreme caldă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturile vineri
Temperaturile vineri

Presiunea va continua să scadă în jumătatea de nord a continentului, unde se va extinde mult pe uscat depresiunea islandeză, circulaţia va fi zonală, adică de la vest la est, iar pe frontul atmosferic din faţa acesteia, extins din zona Finlandei spre sud, la adăpostul Munţilor Alpi şi în bazinul sudic al Mării Mediterane se vor genera cicloni în deplasarea spre est.

Numai în sud-vest presiunea este în creştere. Şi la noi presiunea va scădea, iar frontul amintit va aduce mai mulţi nori în zonele intercarpatice, unde local vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ninsoare.

În restul teritoriului, ziua mai ales în est, iar la noapte pe arii extinse în sud, vor cădea precipitaţii slabe, mixte. Vor fi condiţii de polei. Dimineaţa, local în zonele joase din Câmpia Română se va produce ceaţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade.

Sâmbătă: Ninge în Bărăgan

Din depresiunea islandeză, extinsă pe continent din cauza creşterii presiunii în vestul Peninsulei Scandinavice, se va izola în nordul şi în vestul Câmpiei Ruse un nucleu depresionar, iar frontul rece al acestuia, coborât spre sud, se va menţine unit cu un altul cald, care aparţine ciclonului mediteranean ajuns în zona Peninsulei Balcanice. Vestul şi centrul continentului se menţin sub acţiunea depresiunii islandeze.

La noi, presiunea va continua să scadă, iar frontul amintit se va deplasa foarte repede spre est. Aşa că, îndeosebi ziua, vor cădea precipitaţii în general slabe, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare în Dobrogea şi predominant sub formă de ninsoare în Bărăgan şi local în zonele intracarpatice şi la munte. Vântul va prezenta intensificări în sudul Banatului, vestul Olteniei, Delta Dunării şi pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade.

Duminică: Ninsori slabe

Presiunea atmosferică va continua să scadă în vestul, dar mai ales în centrul continentului unde se va extinde depresiunea islandeză, circulaţia va fi vestică, iar vremea instabilă, îndeosebi în Europa Centrală. Nucleul depresionar din nord se va deplasa spre est, din cauza creşterii presiunii în estul Peninsulei Scandinavice. Şi în bazinul Mării Mediterane presiunea va creşte.

La noi, în spatele frontului zilei de ieri, deplasat repede spre estul Mării Negre, presiunea va creşte, dar un alt front se va apropia dinspre vest. În aceste condiţii, în vestul, centrul şi în nordul teritoriului vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare şi vor fi condiţii de polei. În Dobrogea, în prima parte a zilei, pe arii restrânse, vor fi posibile precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 6 grade.

Luni: Vremea se încălzeşte

Modificări importante în distribuţia centrilor barici pe continent nu se vor produce. Depresiunea islandeză va continua să se extindă spre est şi va cuprinde vestul şi centrul Europei, în timp ce în est şi în sud, mai ales în centrul şi în estul bazinului Mării Mediterane va creşte, mai accentuat în zona Peninsulei Balcanice şi în vestul Mării Negre.

Şi la noi presiunea va creşte, îndeosebi în zonele din exteriorul Arcului Carpatic, dar frontul din Europa Centrală va aduce mai multă nebulozitate în nordul şi în centrul ţării, unde local vor cădea precipitaţii slabe, mixte, şi vor fi condiţii de polei. La munte, la peste 1.800 de metri altitudine, va ninge. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, dar în zonele joase se va produce ceaţă asociată izolat cu depuneri de chiciură. Temperaturile maxime vor fi cuprinse  între 2 şi 10 grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite