Meteo: Vin ploile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
AZi
AZi

Presiunea atmosferică va continua să scadă în vestul, nord-vestul şi în centrul continentului, iar în vestul Arhipelagului Britanic va fi foarte activ un ciclon.

În sud şi în sud-vest, presiunea se va menţine ridicată. Şi la noi presiunea va scădea, iar în spatele unui front atmosferic din Europa Centrală va veni o masă de aer mai rece.

În aceste condiţii, vremea se va răci şi va deveni instabilă la munte, în vestul, centrul şi în nordul ţării, unde va ploua pe arii extinse. Ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi însoţite de vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 de litri pe metru pătrat şi izolat, la munte, în Transilvania şi în Moldova, 60 de litri pe metru pătrat.

În sud şi în sud-est, vremea va fi caniculară, iar indicele de confort termic va depăşi 80 de unităţi. Maximele vor fi cuprinse între 24  şi 36 de grade.

Mâine

Vremea va fi instabilă şi va continua să se răcească. Va ploua pe arii extinse la munte, în nordul, centrul şi în estul ţării. Ploile vor fi însoţite de intensificări ale vântului care, în sud-est, vor lua şi aspect de vijelie. În est şi la munte, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Maximele vor fi cuprinse între 17 şi 27 de grade.

Poimâine

Vremea va fi răcoroasă. Cerul va prezenta înnorări mai accentuate în jumătatea de est a ţării, unde local va ploua. Ploile cu caracter de aversă vor fi însoţite de descărcări electrice. În restul ţării va ploua izolat. Vântul va prezenta intensificări. Maximele vor fi cuprinse între 18 şi 26 de grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite