Meteo: Ninsoare şi polei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jumătatea de nord a continentului, de la Munţii Ural până la Oceanul Atlantic, dar şi în est, până în Podişul Anatoliei, presiunea se menţine ridicată.

Circulaţia estică aduce la nivelul solului până în Arhipelagul Britanic aer rece, continental-polar, dinspre Siberia. În bazinul Mării Mediterane, ciclonul format zilele trecute se extinde în suprafaţă şi se deplasează uşor către est.

La noi, vremea se menţine deosebit de rece, mai ales în jumătatea de nord a ţării. Va ninge îndeosebi în sud-vest, în nordul Olteniei şi al Munteniei şi la munte. În sudul Câmpiei Române şi în Dobrogea, spre sfârşitul nopţii, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ploaie şi vor fi condiţii de polei.

Vântul va prezenta intensificări în Muntenia, în Dobrogea şi în sudul Moldovei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -12 şi -4 grade, iar cele minime, între -16 în nordul Moldovei şi în depresiuni şi 2 grade pe litoral. 

SÂMBĂTĂ: Temperatură în creştere în sud-est

Presiunea atmosferică se menţine ridicată în jumătatea de nord a continentului, dar şi în est, unde este extins anticiclonul siberian, care aduce aer rece. În ţara noastră, vremea va fi închisă, cu precipitaţii sub formă de ninsoare în vest şi în nord. În rest - lapoviţă şi ploaie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10 grade în nordul Moldovei şi 6 grade în Dobrogea.

DUMINICĂ: Vreme rece

În nordul, în centrul şi în estul continentului, presiunea va fi tot ridicată, iar în bazinul Mării Mediterane va continua să scadă uşor. La noi, temporar vor cădea precipitaţii sub formă de ninsoare în vest şi în nord şi predominant ninsoare în Transilvania. Vântul va prezenta intensificări în Moldova, în Bărăgan şi în Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 grade în vestul ţării şi 8 grade în Dobrogea.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite