Meteo: În sfârşit, iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creşterea presiunii în sud-vest şi în vestul continentului izolează mai mult depresiunea islandeză în locul ei de origine, de o zonă depresionară foarte extinsă în est, cu valoarea cea mai scăzută în zona Finlandei.

Din aceasta se dezvoltă spre sud, peste Europa Centrală, un sistem frontal. Această configuraţie aduce aer cald în sud-vestul continentului şi ceva mai rece în vestul Câmpiei Ruse. Şi la noi, presiunea va scădea, situaţie în care va ninge viscolit pe arii extinse la început în Carpaţii Orientali şi în Munţii Apuseni, apoi local în restul masivelor montane.

În celelalte zone vor cădea precipitaţii slabe, pe arii restrânse predominant sub formă de ninsoare în Maramureş şi Transilvania şi, mixte, în Crişana, Banat şi Moldova. Vântul va prezenta intensificări cu viteze de până la 55 -60 de kilometri pe oră, iar la munte cu peste 80-90 de kilometri pe oră. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 10 grade.

SÂMBĂTĂ

Vremea se răceşte. Depresiunea atmosferică din zona Câmpiei Ruse în cuplaj cu presiunea mai ridicată din vestul continentului va determina circulaţie nordică directă care va aduce aer rece de origine polară. Cerul va fi mai mult noros şi va ninge local la munte, pe arii mai restrânse în nordul, în centrul şi în vestul ţării şi cu totul izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 5 grade.

DUMINICĂ

Vreme rece, de iarnă. Depresiunea atmosferică din zona Câmpiei Ruse se va extinde spre sud, iar circulaţia aerului va deveni treptat nord-estică. În aceste condiţii, cerul se va menţine mai mult noros şi va ninge local la munte, pe arii restrânse în nordul, în centrul şi în vestul ţării şi cu totul izolat în restul teritoriului. Vântul slab şi moderat va prezenta unele intensificări îndeosebi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 5 grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite