Meteo: Iarna bate la uşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Azi
Azi

Presiunea atmosferică se menţine scăzută pe tot continentul, cu centri depresionari în nordul şi în vestul Peninsulei Scandinave, în vestul Rusiei şi în Peninsula Iberică.

Un sistem frontal leagă aceste depresiuni. În zona geografică a ţării noastre, presiunea va scădea, circulaţia va deveni treptat nordică, frontul din Europa Centrală se va apropia, iar în spatele lui va pătrunde o masă de aer rece. În această configuraţie, vremea va fi caldă ziua, cu temperaturi maxime cuprinse între 9 şi 17 grade şi cu ploaie pe arii relativ extinse în Banat, Crişana şi în Maramureş, local, în Transilvania, şi, izolat, în celelalte zone. După-amiază şi la noapte vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ninsoare în cea mai mare parte a ţării, exceptând Delta Dunării şi litoralul, unde vor fi mai ales sub formă de ploaie. Local, cantităţile de apă vor depăşi 15-20 de litri pe metru pătrat.

Mâine

Vremea se va răci accentuat. Cerul va fi temporar noros şi, pe arii restrânse, va ninge slab în vestul, centrul şi în nordul ţării. În prima parte a zilei, în sud-est, precipitaţiile vor fi mixte şi vor fi condiţii de polei. Vântul moderat va prezenta intensificări în estul ţării şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 şi 5 grade.

Poimâine

Vremea va continua să se răcească. Cerul va fi mai mult noros după-amiaza şi noaptea, în jumătatea de vest a ţării, şi va ninge în Banat şi în Crişana, local, în Maramureş, şi pe arii mai restrânse în Transilvania şi în Oltenia. În celelalte zone va fulgui. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -6 şi 2 grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite