Meseria de stilist-protezist de unghii a ajuns si la mana romanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimul racnet in materie de ingrijire a unghiilor de la maini si picioare il reprezinta arta modelarii si a pictarii acestora. O tehnica manuala dificila, dar senzationala. Dupa "interventia"

Ultimul racnet in materie de ingrijire a unghiilor de la maini si picioare il reprezinta arta modelarii si a pictarii acestora. O tehnica manuala dificila, dar senzationala. Dupa "interventia" stilistului, unghiile arata ca niste tablouri miniaturale. Zece bijuterii, cate una in varful fiecarui deget, pe care femeile le pot purta timp de o luna. Meseria de stilist-protezist de unghii este noua la noi in tara si cere rabdare, imaginatie si precizie de chirurg.
Pedichiura French-permanent se face cu freza dentara
Tehnica "Peggy-Sage" este cu totul altceva decat clasica manichiura sau pedichiura si se preda la un salon special din Bucuresti. Nu se foloseste forfecuta, ci freza dentara. Nu se taie nimic, ci doar se pileste, evitandu-se astfel infectiile. E complicat, dar rezultatele sunt de vis. Prin aceste "tehnici speciale" se aplica si se prelucreaza capsule de culoare, se pilesc sau se protezeaza unghiile accidentate. Prin modelajul rasinii acrilice autopolimerizable si fotopolimerizabile, remplissage si marcaj sau pedichiura French-permanent, unghiile picioarelor si ale mainilor arata cu totul altfel, mai lungi si mai delicate. Specialista poate "repara" unghiile strambe de la degetele picioarelor, dandu-le un alt format, cu ajutorul rasinii. "Unghiile au un aspect inestetic din cauza taierii necorespunzatoare a acestora inca din copilarie, explica una dintre stiliste. Multe mame taie unghiutele copiilor din carne, stricandu-le forma initiala. Medicii pediatri recomanda tinerelor mamici sa lase un pic unghia bebelusului sa creasca, apoi sa o taie patrat, nu rotund".
Se poarta unghiile patrate cu strasuri
La moda este acum manichiura French-indian, care se face "in colt", din diferite culori si este infrumusetata cu strasuri aplicate. Se poarta unghiile patrate, cu peretii laterali bine marcati. Conservatoarele pot apela la manichiura French, dar banda alba nu mai e simpla si dreapta, ci capata diferite forme si dimensiuni, in functie de unghie. In plus, albul poate fi inlocuit cu succes de roz, bleu, galben, vernil, turcoaz. Oja se asorteaza cu un singur accesoriu vestimentar: palarie de soare, esarfa, costum de baie, curea, papuci, geanta de plaja. In aceasta vara, mai mult ca oricand, se poarta aplicatiile si decorurile din strasuri si perle. Decorurile stralucitoare se aplica atat la baza unghiei, cat si la varf, pe diagonala sau in semicerc. Operatiunea de pictare si incrustare a unghiilor cu strasuri, paiete sau mici bijuterii se apropie oarecum de microchirurgie. Unghiile sunt slefuite cu freza stomatologica, aceasta avand cam 50.000 de rotatii pe minut. E nevoie de multa precizie. Un milimetru gresit inseamna ore intregi de munca zadarnica, dar poate produce si accidente. Dupa ce s-a construit o unghie din rasina, peste cea naturala, se aleg culorile. Apoi se aplica strasurile, perlele sau decorurile adezive. La mare cautare este piercingul, care se face, de obicei, la unghia degetului mic. In orificiul creat se introduce o bijuterie minuscula: o floricica, un clopotel sau o inima cu diamant. Decorul permanent, capsulele, strasurile, pictura si protectia de rasina acrilica valoreaza 1.500.000 lei pentru fiecare unghie. Modelate si consolidate dupa metoda "Peggy Sage", unghiile tin o luna de zile, chiar daca femeia spala vase. E greu de crezut insa ca o persoana care da o mie de euro la manichiura (unghiile, plus pietrele pretioase) se va preta la activitati casnice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite