Mesajul radiofonic al lui Obama către naţiune : Vom crea locuri de muncă! - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele din Peninsulă dedică astăzi un spaţiu larg dramei petrecute ieri într-o şcoală din Rivoli, la periferia oraşului Torino. Tavanul unei clase dintr-un liceu din localitate s-a prăbuşit, iar un elev a decedat. Un alt subiect de interes pentru presa italiană este valul de frig şi vreme urâtă care a cuprins, în ultimele zile, întreaga Peninsulă.

”Rivoli, se prăbuşeşte tavanul fals al unei clase. Moare un elev, iar alţi 20 sunt răniţi." , titrează pe prima pagină cotidianul “Corriere della Sera”. Un elev în vârstă de 17 ani a murit, iar alţi 20 de elevi au fost răniţi în urma prăbuşirii tavanului fals al unui liceu din Rivoli, Torino. Unul dintre răniţi se află internat în stare foarte gravă la spitalul CTO din Torino, cu o fractură la coloana vertebrală. El riscă să rămână paralizat pe viaţă.

“Vreme urâtă şi vânt în toată Italia. Două victime în Sardinia şi Lombardia””, anunţă tot cotidianul “Corriere della Sera”. Iarna şi-a făcut deja simţită prezenţa în Italia. În nordul Peninsulei a nins, iar în sud vântul bate cu putere, iar marea este agitată. Temperaturile au înregistrat o scădere semnificativă în toată Italia. Condiţiile atmosferice precare au creat probleme în transporturi, dar şi două victime. Din cauza rafalelor de vânt, o tânără a căzut de pe motocicletă la Cagliari, în Sardinia, şi a decedat. Un conducător auto şi-a pierdut viaţa într-un accident la Treviglio, în apropiere de Bergamo. În amebele cazuri se pare că de vină a a fost vântul foarte puternic.

“Mesajul radiofonic al lui Obama către naţiune : Vom crea locuri de muncă!", relatează cotidianul “La Repubblica”. Viitorul preşedinte american , Barack Obama, a anunţat în timpul discursului său săptămânal la un post de radio al democraticilor americani, că Statele Unite riscă să fie afectate de deflaţie. Obama a afirmat că pregăteşte un plan de relansare a economiei naţionale în următorii doi ani şi că până în 2011 vor fi create 2,5 milioane de locuri de muncă.

“Brazilia: un om de afaceri italian a fost ucis”
, scrie cotidianul “La Stampa”. Omul de afaceri italian Carmine Sacco (49 ani), a fost împuşcat mortal vineri seară la Belo Horizonte, în Brazilia, în timp ce ieşea din propria maşină. Bărbatul trăia în Brazilia de opt ani şi deţinea, împreună cu un asociat brazilian, o firmă de piese mecanice. Potrivit declaraţiilor unor surse din interiorul familiei, italianul ar fi primit în ultima săptămână mai multe ameninţări cu moartea.

“Un profesor italian a negat existenţa Holocaustului şi a a fost suspendat”
, titrează cotidianul “Il Messagero”.Un profesor de istoria artei de la liceul de artă Ripetta, din Roma, a fost suspendat temporar deoarece a afirmat că Holocaustul nu a existat, el fiind de fapt o mare minciună inventată de englezi. Afirmaţia profesorului a creat o serie de reacţii dure şi critici, atât din partea colegilor săi, cât şi a reprezentanţilor comunităţii ebraice din Italia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite