Mesaje antibraconaj pe vapoarele din Deltă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia "Salvaţi Dunărea şi Delta" a lansat, cu ocazia "Zilei Deltei Dunării", sărbătorită pe 1 septembrie, campania "Operaţiunea anti-monstru în Delta Dunării", informează Mediafax.

Asociaţia "Salvaţi Dunărea şi Delta" a lansat, cu ocazia "Zilei Deltei Dunării", sărbătorită pe 1 septembrie, campania "Operaţiunea anti-monstru în Delta Dunării", informează Mediafax.

Au fost amplasate peste 50 de bannere în şapte localităţi şi pe cinci nave de pasageri. Mesajele transmise de bannere fac referire la braconaj, gunoaie şi pescuit şi încearcă să-i sensibilizeze în continuare pe turiştii şi pe locuitorii din Delta Dunării în legătură cu importanţa acestei zone unice.

O nouă lege a vânătorii

La eveniment a participat şi Attila Korodi, ministrul Mediului şi Dezvoltării Durabile, care, în discursul pe care l-a ţinut, a menţionat trei teme importante pentru Delta Dunării, pe care Ministerul Mediului le va dezbate în luna septembrie. Acestea sunt legea vânătorii, renaturările din Deltă şi bugetul Administraţiei Rezervaţiei "Delta Dunării".

Problemele cu care se confruntă Delta sunt numeroase, de la braconaj şi pescuit ilegal şi haotic la poluarea cu deşeuri a acestei zone protejate.

Oraşul Tulcea nu are încă un sistem de epurare a apei, localităţile din Deltă nu beneficiază de un sistem integrat de colectare a deşeurilor, iar turiştii contribuie şi ei, prin neglijenţă şi prin lipsă de educaţie, la agravarea problemelor de mediu şi de curăţenie cu care se confruntă această zonă unică în Europa.

Braconierii, "graţiaţi"

În martie 2008, "Salvaţi Delta" a realizat un studiu referitor la eficienţa instituţiilor implicate în combaterea braconajului. Conform studiului, în perioada 2005-2007 s-au întocmit 885 de dosare penale.

Dintre cele 885 de dosare, procurorii au întocmit şi au trimis în instanţă doar 25 de dosare. Alte 182 de dosare au fost "uitate", iar unele zac în birouri de cel puţin doi ani.

În cele 25 de dosare rămase, judecătorii nu au condamnat decât o singură persoană!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite