Mersul pe nisip alină durerile de spate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50% din tineri se plâng că îi dor genunchii, spatele şi umerii.Cauza este aceea că petrec mult timp în faţa calculatorului şi nu fac sport Dacă până acum numai persoanele de

Peste 50% din tineri se plâng că îi dor genunchii, spatele şi umerii.Cauza este aceea că petrec mult timp în faţa calculatorului şi nu fac sport

Dacă până acum numai persoanele de peste 60 de ani se plângeau de dureri de spate, astăzi aceste probleme de sănătate sunt prezente şi la tinerii sub 25 de ani.

Stilul de viaţă sedentar şi orele petrecute în faţa computerului au condus, în ultima vreme, la o creştere a numărului copiilor care acuză dureri de spate, potrivit unui studiu britanic citat de Daily Mail.
Potrivit cercetării, tinerii din zilele noastre sunt de zece ori mai afectaţi de durerile care apar la nivelul coloanei vertebrale decât erau părinţii lor la aceeaşi vârstă.

În plus, spun specialiştii britanici, copiii mai suferă şi din cauza durerilor localizate la genunchi sau umeri (63% din tinerii cu vârste sub 18 ani se plâng că îi dor genunchii).

În schimb, numai 3% din persoanele care acum au vârsta de 55 de ani se confruntau în adolescenţă cu dureri de acest gen.

Tinerii iau calmante fără recomandare

Automedicaţia este o altă problemă ridicată de specialişti, având în vedere că o treime din tinerii sub 25 de ani cuprinşi în studiu iau regulat calmante pentru ameliorarea durerilor. Specialiştii sunt de părere că acestea apar mai ales ca urmare a sedentarismului şi a lipsei plimbărilor în natură, în care să mergem desculţi pe nisip sau pe pământ.

Potrivit studiului, opt copii din zece merg numai pe beton, fără a intra în contact cu pământul. "Dacă până acum durerile de spate erau <> persoanelor peste 60 de ani, acum tot mai mulţi tineri devin victimele lor", a precizat Joshua Wies, psihoterapeut. O altă cauză a durerilor de spate o reprezintă purtatul tocurilor înalte.

O adolescentă din zece suferă din pricina durerilor de spate cauzate de încălţămintea nepotrivită. Studiul a cuprins 1.050 de tineri cu vârste până în 25 de ani. Potrivit Asociaţiei Britanice de Chiropractică, arată că peste 50% dintre adolescenţi acuză dureri de spate. Procentul este dublu faţă de acum trei ani.

63%

- din tinerii cu vârste sub 18 ani se plâng de dureri de genunchi

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite