Merele combat stresul şi anemia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O cură de trei zile cu fructe este recomandată în tratamentul obezităţii Fructele oferă organismului mineralele, fibrele şi enzimele de care are nevoie pentru a face faţă stilului de

O cură de trei zile cu fructe este recomandată în tratamentul obezităţii

Fructele oferă organismului mineralele, fibrele şi enzimele de care are nevoie pentru a face faţă stilului de viaţă alert. Consumate seara, favorizează somnul.

Stilul de viaţă haotic epuizează destul de repede rezervele de substanţă hrănitoare din organism. Prin urmare, corpul trebuie revigorat cu vitamine, enzime, minerale şi fibre, care se găsesc din belşug în fructele de sezon precum merele, prunele sau murele. Fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomandă curele cu aceste fructe în combaterea stresului şi anemiei.

Prunele calmează nervii

Prunele violete abundă în vitamine din complexul B, E, PP, în caroten şi minerale. Dintre acestea din urmă se remarcă potasiul, calciul, magneziul şi fierul. Prunele sunt recomandate în prevenirea bolilor cardiovasculare, a nevrozelor, a diferitelor forme de cancer şi a îmbătrânirii premature.

O cură cu prune este benefică şi pentru efectele laxative, de accelerare a tranzitului intestinal şi de îndepărtare a toxinelor din organism. În tratamentul obezităţii, al hipertensiunii arteriale şi arterosclerozei se recomandă o dietă de trei zile, în cadrul căreia se consumă numai prune.

Murele sunt, alături de afine, în topul fructelor de pădure care au efecte antioxidante asupra organismului. Ele reprezintă o sursă valoroasă de fibre şi vitamina C şi sunt sărace în calorii (62/cană).

Murele previn cancerul esofagian

Specialiştii în oncologie din SUA au demonstrat că murele au un efect protector împotriva cancerului esofagian şi de colon. În plus, cercetările făcute în laborator au arătat că un consum sistematic de mure a redus cu 44% dezvoltarea tumorilor maligne de origine bucală.

Merele scad colesterolul

Consumate seara, merele de vară detoxifică organismul şi favorizează somnul. Se spune, în popor, că mâncat pe stomacul gol, mărul îmbunătăţeşte memoria. Este fructul ideal în curele de slăbire. Un măr de mărime medie are 81 de calorii şi este săţios, din pricina fibrelor conţinute. De asemenea, datorită pectinelor din compoziţie, zaharurile pătrund lent în sânge. Prin urmare, consumul de mere de vară contribuie la scăderea colesterolului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite